PEFC Danmark byder DLH velkommen i foreningen

PEFC Danmark er glade for at kunne byde DLH velkommen i foreningen. DLH fortæller, at de især sætter pris på foreningens netværk af ligesindede fra alle led i træets værdikæde.

PEFC Danmark byder DLH velkommen i foreningen

5. januar 2022 PEFC Danmark

Af Ida Juul Schiøtz, kommunikationsmedarbejder hos PEFC

Året bliver skudt i gang med en glædelig nyhed; PEFC Danmark har fornøjelsen af at byde DLH velkommen som medlem af foreningen, der tæller engagerede medlemmer fra alle led i træets værdikæde.

DLH har før deltaget i PEFC Danmarks arrangementer og generalforsamlinger, og det er især netværket af ligesindede, der nu giver dem lyst til at involvere sig yderligere i foreningen.

”Vi kan godt lide at være med i et netværk, som arbejder i samme retning, som vi ønsker at gøre,” fortæller Tonny Dalsgaard, der er indkøbschef hos DLH.

DLH glæder sig derfor over, at de nu er blevet officielt medlem af en forening, som deler deres fokus på dokumenteret bæredygtigt træ og skovbrug. 

”Foreningen er et dejligt forum, og det er mennesker, vi har fælles interesser med; også fra helt andre sektorer,” fortæller indkøber for DLH, Martin Bohmann Nielsen, og uddyber: ”Helt ude fra skovbruget og så til træforbrugende virksomheder og industrikunder.” 


Træcertificering er vigtigt for DLH

Som grossist repræsenterer DLH et andet led i træets værdikæde. Virksomheden forhandler primært træbaserede pladeprodukter, og de er med hhv. forhandlersalg og industrisalg en af de største lagerførende grossister af træbaserede produkter i Danmark.

Træet fås især fra Europa, men DLH har også forsyningskanaler i Rusland, Sydamerika og Asien, og over 90% af DLH’s volumen er certificeret; en flot andel, som DLH er stolte over at kunne tilbyde.

”Certificering er vigtigt for os,” understreger Merete Sørensen, indkøber for DLH.

”Vi skulle jo gerne stadig handle med træ om hundrede år. Derfor er det vigtigt i et samfunds- og klimaperspektiv, at træhandel foregår bæredygtigt.” Martin Bohmann Nielsen, indkøber for DLH

I DLH har man oplevet, at træcertificering er blevet endnu vigtigere for hele forhandlermarkedet i løbet af de sidste 3-4 år. 

”I dag er certificering et helt essentielt element i det at være på markedet for træprodukter,” forklarer Tonny Dalsgaard, og fortætter: ”man er simpelthen nødt til at kunne håndtere certificerede varer.”

Det skyldes dels en øget efterspørgsel, dels at mange af DLH’s leverandører i forvejen arbejder med certificeret træ. 

Dalsgaard fremhæver desuden, at når man lader sig PEFC-certificere, er det en tredjepart, der sikrer, at virksomheden lever op til de givne standarder. Dalsgaard forklarer, at denne tredjepart således hjælper med at kontrollere, at de træprodukter, der importeres til EU, er både lovligt og dokumenteret bæredygtigt produceret.

Med en PEFC-certificering indbefatter ”dokumenteret bæredygtigt” bl.a., at der tages hensyn til biodiversiteten og genplantning af skovene. Dét falder DLH nært, da de arbejder ud fra hensynet til, at man stadig skal kunne forhandle træ i fremtiden.

”Vi har i DLH handlet med træ siden forrige århundredeskifte, og det kan vi kun, fordi der stadig er træ at handle med, ” fortæller Martin Bohmann Nielsen. Han tilføjer: ”Vi skulle jo gerne stadig handle med træ om hundrede år. Derfor er det vigtigt i et samfunds- og klimaperspektiv, at træhandel foregår bæredygtigt.” 

DLH A/S - Din ansvarlige leverandør

DLH er en af Danmarks førende leverandør af pladematerialer, interiørprodukter og komposit terrassebrædder. De arbejder målrettet på at leverer miljørigtige og certificerede produkter til de danske tømmerhandler og byggemarkeder, og de lagerfører og distribuerer plader samt andre træbaserede produkter i mange forskellige kategorier, kvaliteter og prisklasser.


Støt PEFC Danmark med et medlemskab.

PEFC Danmark er en medlemsstyret, selvejende og uafhængig juridisk forening. De ejer det danske PEFC-certificeringssystem for bæredygtig skovdrift og står for udvikling, administration og vedligeholdelse af det.

Organisationer, virksomheder og andre interessenter med interesser knyttet til driften af de danske skove kan blive ordinær medlem af PEFC Danmark. Offentlige myndigheder kan ikke optages som medlemmer, men kan få observatørstatus.

Kontakt PEFC Danmark for mere information om medlemskab.


Tilmeld nyhedsbrev

Din e-mail adresse