PEFC Danmark får ny generalsekretær

PEFC Danmark er klar til at tage hul på et nyt kapitel. Peter Bæk tiltræder som generalsekretær i PEFC Danmark d. 1. september 2021.

PEFC Danmark får ny generalsekretær

1. september 2021 PEFC Danmark

I 2021 nåede PEFC Danmark en milepæl. Takket være de mange private og offentlige skovejere er over 300.000 hektar nu beskyttet under PEFC-systemet i Danmark. På verdensplan forbliver PEFC det største skovcertificeringssystem, og med den position står PEFC stærkt på markedet for udbud af bæredygtigt træ. Derfor er PEFC Danmark klar til at tage hul på et nyt kapitel.

I fremtiden skal positionen styrkes i værdikæden i Danmark, og dette bliver styrket med ansættelsen af en ny generalsekretær:

- Det er glædeligt at opleve, at træ i stigende grad tilvælges som byggemateriale. Det skyldes et større politisk fokus og øget bevidsthed om, at træ i byggeriet er et effektivt middel til at reducere klimabelastningen. Den udvikling stiller store krav til det bæredygtige skovbrug og dokumentation heraf. Jeg forventer at PEFC vil få væsentligt større betydning de kommende år, siger PEFC Danmarks formand Palle Thomsen.

Peter Bæk, ny generalsektretær i PEFC Danmark

Det glæder derfor Palle Thomsen, at der med ansættelse af Peter Bæk, kommer mere end 20 års erfaring med træ ind i foreningen. Med en ny skovstandard for bæredygtigt skovbrug, som er sendt til international offentlige høring, står PEFC Danmark ifølge PEFC Danmarks formand med en stærk profil og en velfunderet organisation til at understøtte den fortsatte udvikling.

- PEFC Danmark har gennem de senere år, været igennem en rivende udvikling. Det er bakket op af den netop har færdiggjorte standardrevision, som lige nu er til godkendelse internationalt. PEFC Danmarks system og organisation er strømlinet til at indfri bestyrelsens ambition om at være det førende certificeringssystem i Danmark.  Vi er overbeviste om, at Peter er den rette person til at føre PEFC videre ad den vej, fortætter Palle Thomsen

Peter Bæk har tidligere være involveret i samarbejdsprojekter med PEFC, og vil I den kommende tid mødes med branchen og få fingeren på pulsen i PEFC Danmarks medlemsstyrede forening. 

Generalsekretær bringer 20 års erfaring til PEFC

PEFC Danmark kan nu i højere grad fokusere på værdikæden, og det skyldes at PEFC Danmarks indsats i det danske skovbrug igennem mere end 20 år har båret frugt og medført en stor tilslutning. I dag er næsten halvdelen af det danske skovareal PEFC-certificeret. Gearet kan derfor sættes op i forhold til at sætte PEFC og bæredygtigt træ på dagsordenen i værdikæden, og Peters personlige drive for resultater, og som en vellidt profil i træbranchen, glæder Peter sig til at møde branchen: 

- Den grønne omstilling kører i et højt gear, og selvom jeg har arbejdet i træbranchen i over 20 år, så er der stadig mulighed for at alle kan bidrage mere. Jeg har altid interesseret mig for, hvordan virksomheder kan bidrage, og her har certificering altid spillet en central rolle i mit arbejde, fortæller Peter Bæk, Generalsekretær PEFC Danmark

Stærke standarder og en global anerkendelse er vigtigt på det danske marked, hvor træimport og -eksport også er en del af handelsbetingelserne. Derfor er erfaringen som tidligere virksomhedsejer og kendskab til branchen et plus, som vil være et stort bidrag til PEFC Danmark:

- Jeg får nu muligheden for at sætte fokus på værdien af certificering, og jeg har set, hvordan PEFC som et førende certificeringssystem på en pragmatisk og transparant måde, kan bidrage til virksomhedernes arbejde med dokumenteret bæredygtigt træ. Det er den vej vi skal, hvis træ skal være en central del af den grønne omstilling, fortætter Peter Bæk.

Peter Bæk tiltrådte som generalsekretær 1. september 2021. PEFC Danmark er en medlemsstyret non-profit forening, som arbejder på at fremme bæredygtigt skovbrug. Peter kan kontaktes på pb@pefc.dk, telefon: +45 40 46 20 50 

Tilmeld nyhedsbrev

Din e-mail adresse