Hvad kan du gøre?

Der er mange ting du kan gøre for at bidrage til en mere bæredygtig fremtid, hvor vi sammen kan sikre, at verdens skove behandles på en bæredygtighed og rigtig måde.

Hvad kan du gøre?

Der er mange ting du kan gøre for at bidrage til en mere bæredygtig fremtid, hvor vi sammen kan sikre, at verdens skove behandles på en bæredygtighed og rigtig måde.

Se efter PEFC-logoet på produkter

En af de nemmeste måder, du kan hjælpe med at beskytte vores skove på, er ved at se efter PEFC-logoet på produkter. Kig dig omkring næste gang, du tager ud at handle. Måske der er flere PEFC-mærkede varer, end du tror.

1. Køb certificerede produkter
Den bedste måde at bevare vores skove på er ved at bruge dem. Vi skal blot bruge dem på en bæredygtig måde! Det kan du hjælpe os med ved at købe PEFC-certificerede produkter.
Du kan hjælpe med at beskytte verdens skove! Alt du skal gøre er at vælge PEFC-certificerede produkter næste gang du handler. Især hvis det betyder at du vælger skovbaserede materialer i stedet for alternativer som plastik.

2. Hvor kan du finde varer med PEFC-logoet?
Du kan finde PEFC-logoet på et stort udvalg af varer påtalt fra toiletpapir, notesbøger, trægulve, bogreoler og planker til dit skur i haven. Derudover findes logoet selvfølgelig også på megen emballage så som teposer, korn, ris og meget mere.

Hvad betyder PEFC logoet?

Når du ser PEFC-logoet på en varer betyder det, at det kommer fra en PEFC-certificeret skov, hvilket vil sige, at du sikres, at produktet stammer fra en skov, der er forvaltet i overensstemmelse med de strengeste miljømæssige, sociale og økonomiske krav.

Læs mere om PEFC logoet her.

Hvordan er det bæredygtigt at bruge skoven og fælde træer?

Vi skal bruge vores skove. Hvis vi ikke gør det, vil jorden blive brugt til andre formål, såsom kvægrancher eller sojaplantager. Ved at købe skovbaserede produkter, såsom træ og papir, bliver der skabt efterspørgsel og det giver et økonomisk incitament til at skoven skal forblive skov.


Bliv certificeret

Uanset om du er skovejer eller virksomhed, der arbejder med skovbaserede produkter, kan du få et PEFC-certifikat og være med til at beskytte verdens skove.

Fordele ved en PEFC-certificering
Med en PEFC sporbarhedscertificering får du en uafhængig verifikation af at dine skovbaserede produkter eller skove stammer fra bæredygtigt forvaltede skove. Det bidrager til en mere bæredygtig fremtid, samtidig med at det kan bruges i markedsføringen af din virksomhed eller skov.

Certificeringen giver dig mulighed for at demonstrere din juridiske og bæredygtige indkøb af skovprodukter til dine kunder og giver dig en række fordele, der hjælper miljøet, mennesker i hele verden samt din bundlinje, fordi du blandt andet får adgang til nye markeder.


Bliv medlem

Bliv medlem af PEFC og vær med til at skabe en mere bæredygtig fremtid. PEFC er en non-profit forening, som er medlemsstyret. Det er din mulighed for at få indflydelse i foreningen.

Hvem kan være medlem?
Vores internationale interessentmedlemmer omfatter virksomheder, organisationer og foreninger, og de spiller en afgørende rolle for at understøtte det arbejde, vi gør.

Fordele ved et PEFC-medlemskab

  • Deltagelse i PEFC's Generalforsamling med fuld stemmeret
  • Deltagelse i PEF's arbejdsgrupper- og udvalg om relevante emner, herunder standardrevision, markedsføring og regionale kampagner
  • Være med til at støtte og fremme bæredygtig skovforvaltning og ansvarligt indkøb
  • Udveksle og diskutere erfaringer ved PEFC-arrangementer

Ansøg om medlemskab

Støt PEFC Danmark med et medlemskab
Organisationer, virksomheder og andre interessenter med interesser knyttet til driften af de danske skove kan blive ordinær medlem af PEFC Danmark. Offentlige myndigheder kan ikke optages som medlemmer, men kan få observatørstatus.

Kontakt PEFC Danmark for mere information om medlemskab.

 


Tilmeld nyhedsbrev

Din e-mail adresse