Her møder du PEFC

Man kan møde og finde PEFC-logoet mange flere steder end man tror. Mange tror at PEFC-loget kun vil være at finde på produkter i bygge- eller supermarkedet, men det er ikke helt rigtigt.

Her møder du PEFC

Man kan møde og finde PEFC-logoet mange flere steder end man tror. Mange tror at PEFC-loget kun vil være at finde på produkter i bygge- eller supermarkedet, men det er ikke helt rigtigt.

PEFC på hylderne

I takt med at flere og flere skove og virksomheder bliver certificeret på verdensplan, bliver tilgængeligheden af produkter, som er lavet af træ fra bæredygtigt forvaltede skove større. De danske byggecentre er allerede certificeret og kan nu, og i fremtiden, forsyne byggebranchen og private kunder med bæredygtigt træ.

Villa Grenaa – en dokumenteret bæredygtig bolig til familien Danmark 

Hyldevarer har skabt et hus. Villa Grenaa er et koncept-hus baseret på træ, som har opnået titlen som verdens første PEFC-certificerede typehus, da 84,4% af det træ de benyttede, er PEFC-certificeret mens det resterende træ kommer fra bæredygtige kilder. For bygherre Dennis Friis Thaagaard er huset et stående bevis på at vi i byggeindustrien kan tage aktive bæredygtige valg, som både gavner vores eget personlige miljø og klodens klima. 

Læs mere om Villa Grenaa her

Skovtårnet

I Gisselfelds Godsets PEFC-certificerede bøgeskov på Sydsjælland står Camp Adventures ’Skovtårn’, som er tegnet af EFFEKT Arkitekterne. Men ikke nok med at tårnet står i en PEFC-certificeret skov, så er egetræet til dette unikke observationstårn lokalt produceret i Bregentveds og Gisselfelds PEFC-certificerede skove. Læs mere om Skovtårnet her

Tag i skoven - som ovenikøbet er PEFC-certifceret

PEFC arbejder hårdt for at gøre certificerede varer tilgængelige, men for PEFC Danmark er det også vigtigt, at skoven er tilgængelig. Det er derfor et vigtigt punkt i vores skovstandard, at der i en PEFC-certificeret skov skal være offentlig adgang. I dag er næsten halvdelen af de danske skove PEFC-certificerede – at tage en tur i skoven er derfor en billig og nem måde at opleve PEFC på.

Du kan se om din lokale skov er PEFC-certificeret - søg efter skoven her.

Meget mere end træ

Som vi alle ved, gemmer skove på mange ting – og forhåbentlig kan de blive ved med det. Men derfor er der også mange andre ting end træ, som man kan fremskaffe i en PEFC-certificeret skov. I Uruguay har en honningproducent fået sin honning PEFC-certificeret, og i Japan har en slikproducent fået sit slik PEFC-certificeret, da det består af ahornsirup fra en PEFC-certificeret skov.


Tilmeld nyhedsbrev

Din e-mail adresse