Dansk Skovcertificering ApS. Et nyt selskab for PEFC-gruppecertificering af danske skove.

Det nye selskab Dansk Skovcertificering ApS tilbyder PEFC-gruppecertificeringer til danske skovejere. Det vil give flere mindre skovejere mulighed for at dokumentere deres bæredygtige skovdrift.

Dansk Skovcertificering ApS. Et nyt selskab for PEFC-gruppecertificering af danske skove.

11. januar 2022 Nyheder Alle

Af Ida Juul Schiøtz, kommunikationsmedarbejder hos PEFC Danmark

Det nye selskab Dansk Skovcertificering ApS tilbyder PEFC-gruppecertificeringer til danske skovejere. Det vil give flere mindre skovejere mulighed for at dokumentere deres bæredygtige skovdrift.

Ambitionerne er høje og fundamentet solidt. Det nyetablerede selskab Dansk Skovcertificering ApS kommer nemlig til verden i en tid, hvor dokumenteret bæredygtigt træ efterspørges som aldrig før.

Dansk Skovcertificering ApS ejes af DSHwood A/S og Verner Lauritsen Holding ApS, som driver Skovadministrationsselskabet Skovsøhus Natur ApS. Sidstnævnte overdrager sin egen hastigt voksende portefølje af gruppecertificeringer til Dansk Skovcertificering ApS.


Stor efterspørgsel på certificeret råtræ

Efterspørgslen på certificering af skov har været meget stor, siden Skovsøhus Natur begyndte at tilbyde gruppecertificeringer for to et halvt år siden.

”I øjeblikket bliver vi kontaktet hver uge af nye skovejere, som ønsker at certificere deres skove. Vi ønsker at tilbyde en certificering, som er 100 procent tilpasset skovejerens præmisser,” fortæller Verner Lauritsen, der er nyudnævnt direktør for Dansk Skovcertificering ApS, samt indehaver af Skovsøhus Natur. Han fortsætter: ”DSHwoods medejerskab betyder, at vi kommer endnu tættere på danske leverandører af træ, og at vi får mulighed for at gøre gruppecertificering endnu mere attraktiv.”

Også DSHwood har i de seneste år oplevet en stærk stigning i efterspørgslen på certificeret råtræ. Hertil er gruppecertificering en vigtig brik, hvis man skal kunne imødekomme den store interesse.


PEFC-gruppecertificering: en attraktiv løsning for mindre skovejere

Formålet med gruppecertificering er at fordele omkostningerne ved certificering mellem en gruppe af skovejere, for hvem omkostningerne til individuel certificering ikke kan stå mål med udbyttet af certificeringen.

Når en gruppe ejere af mindre skovområder går sammen om at blive PEFC-certificeret, reduceres omkostningerne, fordi kun en vis procentdel af skovarealet behøver at blive auditeret hvert år, ud fra fastlagte regler om stikprøver og risikovurdering. Desuden organiseres relevant administration, politik og planlægning af en gruppeleder. På den måde opnår skovejerne endnu større effektivitet.

Rollen som gruppeleder tager Dansk Skovcertificering ApS nu på sig. Virksomheden er blevet certificeret efter PEFC Danmarks krav for gruppecertificering af bæredygtig skovdrift, og de er nu klar til at administrere gruppecertificeringen af skovejendomme.

”Med det nye ejerskab i Dansk Skovcertificering ser vi frem til at tilbyde og videreudvikle en stærk gruppecertificering og samtidigt at fremtidssikre vores leverandørers afsætning,” fortæller administrerende direktør i DSHwood, og bestyrelsesformand for Dansk Skovcertificering, Rasmus Grønborg Bak.

I PEFC Danmark glæder man sig også over, at danske skovejere har fået et nyt tilbud indenfor PEFC-gruppecertificering. Det giver flere skovejere mulighed for at lade sig certificere og dermed dokumentere, at de formår at balancere sociale, miljømæssige og økonomiske krav, således at skoven, også på langt sigt, kan levere alle de produkter, som samfundet har behov for. 

Dansk Skovcertificering ApS og selskaberne, der står bag

Dansk Skovcertificering har til formål udelukkende at arbejde med certificering af skov. De tilbyder private og offentlige skovejere et frit og uafhængigt tilbud inden for PEFC-skovcertificering.

Dansk Skovcertificering ApS ejes af DSHwood A/S og Verner Lauritsen Holding ApS, som driver Skovadministrationsselskabet Skovsøhus Natur ApS.

Skovsøhus Natur ApS tilbyder totalløsninger indenfor skovadministration, rådgivning, salg og specifikke arbejdsopgaver i mindre målestok. Skovsøhus Natur har mere end 30 års erfaring med skovdrift, og arbejder ud fra princippet om at få de bedst mulige økonomiske løsninger til at passe med ejerens langsigtede mål for skoven. 

 

PEFC-gruppecertificering

Skove, som ønsker at indgå i en gruppecertificering, kan tage kontakt til en af de paraplyorganisationer, der er certificeret til at administrere gruppecertificering. Se listen med certificerede paraplyorganisationer HER.

Ved at lade sig PEFC-certificere siger skovejeren ja til at forvalte skoven efter retningslinjer beskrevet i PEFC Danmarks skovstandard, og skovejeren skal fastsætte en politik og en målsætning for den bæredygtige skovdrift.Tilmeld nyhedsbrev

Din e-mail adresse