3. kvartal 2021: Velkommen til ny-certificerede virksomheder og skove

Spændende ting er sket i PEFC Danmark og nye ting venter de næste måneder.  

3. kvartal 2021: Velkommen til ny-certificerede virksomheder og skove

7. oktober 2021 PEFC Danmark

Spændende ting er sket i PEFC Danmark og nye ting venter de næste måneder. De seneste par måneder har budt på ny-certificerede virksomheder og en god håndfuld skove, som er blevet en del af en PEFC gruppecertificering. Derudover tikker ansøgninger om medlemskab løbende ind i PEFC Danmarks bestyrelses indbakke – de er sendt med et ønske om at kunne holde sig opdateret og have indflydelse i PEFC Danmarks arbejde. Det er dejligt at se det engagement, som foreninger og virksomheder ønsker at bidrage med i PEFC Danmark.

Vi ses på Building Green

PEFC Danmark deltager igen i år på Building Green. Her vil vi igen slå et slag for at gøre opmærksom på dokumenteret bæredygtigt træ i byggeriet. At træ får en større rolle i dansk byggeri, er i sig selv positivt, men hvis vi ønsker at bruge en gradvist større mængde træ, er det en nødvendighed, at træet er certificeret. Derfor er det positivt at branchen er ved at blive opmærksom på, at sporbarheden er i orden. Certificering og sporbarhed er forbrugernes garanti på at træet ikke kommer fra skovrydninger, men fra skove, som vil eksistere i rigtig mange år. På den måde sikrer vi en fremtid, hvor vi både har bæredygtige bygninger i træ og skove.

Læs mere om Building Green og PEFC Danmarks deltagelse her

Vi glæder os meget til at se jer. Find os på stand 002.

Ny generalsekretær i PEFC Danmark

Peter Bæk, der har 20 års erfaring med træ, træder til som generalsekretær i PEFC Danmark. Med sin store erfaring inden for træets værdikæden, vil Peter Bæk arbejde for at sætte fokus på værdien af træ og hvordan PEFC som et førende certificeringssystem på en pragmatisk og transparent måde, kan bidrage til virksomhedernes arbejde med dokumenteret bæredygtigt træ.


Læs mere om Peter Bæks ansættelse som generalsekretær i PEFC Danmark her

Nye medlemskaber 


DSL - PEFC Danmark byder DSL velkommen som medlem af foreningen. Som fagforening er DSL engageret i blandt andet skovbrug, landskabspleje, naturforvaltning, have- og parkvirksomhed, jordbrugsvirksomhed og miljø. DSL arbejder for at sikre gode ansættelsesvilkår for medlemmerne og synliggøre vigtigheden af DSL’ernes fagligheder.

Green Building Council Denmark - PEFC Danmark byder Green Building Council Denmark velkommen som medlem af foreningen. Med sin store erfaring inden for certificering af byggeri er det Green Building Council Denmarks mål at forbedre bæredygtigheden i byggeriet såvel som i det omgivende miljø ved at udbrede den danske DGNB-certificeringsordning. Med fokus på både miljø, økonomi og sociale forhold ønsker DGNB at fremme en helhedsorienteret tilgang til byggeri og byområder.

Velkommen til ny-certificerede virksomheder

Front-Z A/S - Er specialister i at designe og producere MDF komponenter, der er tilpasset kundernes specifikke behov. Med udgangspunkt i det gode håndværk producerer de fronter til køkken og bad, design af låger, paneler og produktoptimering af eksisterende designs – alt sammen med udgangspunkt i kundens ønsker.

Imerys Industrial Mineral Denmark A/S - Ved at bruge førsteklasses naturressourcer udvikler og markedsfører Imerys en omfattende serie af færdige produkter såsom absorbenter til rensning af kemiske og oliespild og et bredt udvalg af kattegrus. De leverer også fordelagtige og udviklede mineralløsninger til brug i - blandt andet - vand filtrering og deflourinering, emissionskontrol, dyrefoder, landbrug, jordbehandling, havebrug, stålproduktion og cement.

Bygtjek ApS - Bygtjek A/S er leverandør af alt indenfor aluprofiler og specialprofiler og er en sikker og professionel leverandør til byggeriet i Danmark. Bygtjek ApS er certificeret gennem Duracerts gruppeordning for virksomheder.

Woody & Moody ApS - Woody & Moody ApS laver danskproducerede akustikpaneler og listelofter i bæredygtige materialer. De er også certificeret gennem Duracerts gruppeordning for virksomheder. 

Woodentables.dk – Wooden Tables producerer og leverer plankeborde efter bestilling, så hvert bord er helt unik. Bordene er lavet af solide planker i eg og er altid lavet af to hele planker taget fra den samme træstamme. Wodden Tables er certificeret gennem Estrup Natures gruppeordning for virksomheder. 

Velkommen til de ny-certificerde skove 

Følgende skove er certificeret gennem HedeDanmark ApS gruppeordning for skove: 

Thorsskov ApSA/S Morsø Sønderherred
Dover Plantage ApSRøjle Skov
RosenfeldtKatholm Gods
Nr. AskærFårevejle Gods A/S
Gjessinggaard Gods

Følgende skove er certificeret gennem Salten Langsø Skovadministration A/S:

Ærtebjerg SkovOustruplund og Klintrup Skov

Tal på PEFC

Pr. 30-09-21 er det det samlede PEFC-certificerede areal nu oppe på 303.511,5 hektar og det stiger fortsat! Med vores 505 certificerede enheder ser vi en stigende interesse for at blive certificeret.

Læs og se meget mere om tallene for PEFC Danmark og PEFC Internationalt her

Vil du vide mere?

...om hvad der ellers rører sig i PEFC Danmark?

Følg med på Facebook, Instagram eller LinkedIn, eller få nyhederne leveret direkte i din indbakke ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev her.


Tilmeld nyhedsbrev

Din e-mail adresse