1. kvartal 2021: Velkommen til ny-certificerede virksomheder og skove

Antallet af PEFC-certificerede virksomheder og PEFC-certificerede skove er i konstant udvikling i Danmark, her vil vi byde velkommen til de ny-certificerede virksomheder og skove fra det første kvartal i 2021. 

1. kvartal 2021: Velkommen til ny-certificerede virksomheder og skove

9. april 2021 PEFC Danmark

Der har været nok at se til i det første kvartal af det nye år; Revisionsprocessen af den danske PEFC skovstandard er i de sidste faser, flere virksomheder har ønsket at blive certificeret, og vi har udarbejdet en ny brochure og en video, som skal give interesserede en bedre forståelse af, hvad PEFC er. Det er blot nogle få af de mange ting, som har været på vores opgaveliste de seneste måneder.

Velkommen til de ny-certificerede virksomheder og skove

VirksomhederSkove
Unilite A/SKnuthenlund Gods
Peder Østergaard & Søn A/SLystrup Vest Skovdistrikt
Skov - Natur - Landskab ApS (gruppeordning for skove) Lystrup Øst Skovdistrikt 
MOEBE ApSJulianelyst
Fionia Parket ApS Blue Hors  ApS

Aunsbjerg Gods

Ulstrup Slot Fonden 

Baldersbæk Plantage 

Stor stigning i det PEFC-certificerede skovareal

Tilsammen tilføjer de nye skove 2546,8 hektar PEFC-certificeret skov til vores statistikker, og vi nærmer os de 300.000 hektar med hastige skridt. Men det er ikke det eneste fine hjørne, som vi er ved at runde – snart er 50% af det danske skovareal PEFC-certificeret, og det er vi glade for. Nu er mere end 296.500 hektar dansk skov certificeret efter PEFC’s standarder. Over 223 skovejere har de sidste 20 år været med til at løfte opgaven med at levere mere bæredygtigt træ til det danske marked – det giver virksomheder mulighed for at handle lokalt, til gavn for klima og miljø.

Her kan du se Skovrider Niels Peter Dalsgaard forklare, hvordan og hvorfor hans skov er PEFC-certificeret. 

PEFC-certificering skal være for alle

Blandt de nye sporbarhedscertifikater, som certificeringsvirksomhederne har tildelt, findes stor variation i både størrelse, agenda og produkter. Det er fortsat en fornøjelse at se, at PEFC kan være for alle, som arbejder i forsyningskæden fra skoven til forbrugeren, der ønsker at dokumentere deres bæredygtighed. 

Den nye afgiftsstruktur, som er implementeret i 2021, fremmer især mulighederne for at alle typer af virksomheder, kan prioritere en certificering af deres varer og produktion. 

Læs mere om den nye afgiftsstruktur her

PEFC søger om godkendelse til nyt VE-direktiv

PEFC Danmark er også med til at holde pulsen på, hvad der sker i EU, hvor PEFC har en medarbejder ansat til at sikre at bæredygtigt træ er på dagsordenen. Derfor har vi sammen med PEFC’s EU-kontor været med til at sikre, at PEFC bliver vurderet i forhold til de nye bæredygtighedskriterier i det nye direktiv for vedvarende energi (VE).

Læs mere her.

Generalforsamling

PEFC Danmark inviterer alle medlemmer og observatører til generalforsamling i PEFC Danmark d. 27. april 2021. I år vil vi mødes, i skoven, hvor dette års generalforsamling vil blive afholdt under trækronerne. Efter generalforsamlingen inviterer PEFC Danmark på en skovtur rundt på Houens Odde. Her skal se på de muligheder, som vores reviderede skovstandard giver for at dokumentere bæredygigt skovdrift.

Læs mere om PEFC Danmarks Generalforsamling 2021 her.

PEFC Danmarks Fotokonkurrence

Hvornår føler du dig "Tæt På Skoven"? Hvad end skoven betyder for dig, vil vi gerne se det. Udtryk dig selv gennem billeder med hashtagget #tætpåskoven2021, og deltag i vores konkurrence på Instagram. På den måde er du med til at skabe synlighed om vigtigheden i at beskytte verdens skove. Konkurrencen begynder den 22. april 2021, og vil foregå via Instagram. 

Læs meget mere om PEFC’s Fotokonkurrence her.  

Vil du vide mere?

...om hvad der ellers rører sig i PEFC Danmark?

Følg med på Facebook, Instagram eller LinkedIn, eller få nyhederne leveret direkte i din indbakke ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev herTilmeld nyhedsbrev

Din e-mail adresse