Velkommen til en mangfoldig række ny-certificerede virksomheder og skove

   

Velkommen til en mangfoldig række ny-certificerede virksomheder og skove

15. februar 2022 Nyheder Alle

Af Ida Juul Schiøtz, kommunikationsmedarbejder hos PEFC Danmark

Certificeret træ efterspørges som aldrig før, og aktører fra alle led i træets værdikæde udviser stigende interesse for PEFC Danmark. Det er derfor med stor glæde, at PEFC Danmark nu kan byde velkommen til en mangfoldig række af ny-certificerede virksomheder og skove fra alle landets egne. 

Velkommen til de ny-certificerede virksomheder

Svalk Handel ApS:  Engrosvirksomheden sælger produkter i høj kvalitet til isenkræmmere, tømmerhandlere og byggemarkeder i Skandinavien, Irland og Tyskland. 

Aros Savværk ApS:  Aros Savværk startede i 2011 som et lille, lokalt savværk på Djursland. Siden er virksomheden vokset og leverer nu til hele landet. På savværket har de specialiseret sig i Dansk Douglas og Dansk Lærk. Derudover har Aros Savværk en Kehlelinie til høvling og fræsning. 

XL-Pro Meredin Tømmerhandel: I deres afdelinger i Holbæk, Jyderup og Kalundborg findes alt det, man har brug for som professionel håndværker, og medarbejderne står klar med rådgivning og gode løsninger.

Ove Rasmussen og Søn:  Ove Rasmussen og Søn løser tømrer- og snedkeropgaver i Skanderborg og omegn. 

Muuto:  Med rødder i den skandinaviske tradition designer Muuto luksuriøst interiør. Deres designs er kendetegnet ved en tidløs æstetik, funktionalitet og godt håndværk.  

Velkommen til de ny-certificerede skove

Addit Vesterlund SkoveGimsinghoved Plantage
Liseborg PlantageMølledal Skov
Stilde Plantage A/SHøjriis Slot og Gods
 Jensen og Sørensen PlantageFruerlund Plantage af 2019/I/S
Margrethelund PlantageSøfælde Skov
VesterskovenBirkendegaard

Nyoprettede grupper

Også to nye grupper er kommet til siden sidst. PEFC Danmark forventer en stor vækst i ny-certificerede skove, så det er glædeligt, at de nyoprettede grupper kan hjælpe med at imødekomme den stigende efterspørgsel på gruppecertificeringer.

Dansk Skovcertificering ApS: Dansk Skovcertificering ApS tilbyder PEFC-gruppecertificering til både private og offentlige skovejere. Dansk Skovcertificering ApS ejes af DSHwood A/S og Verner Lauritsen Holding ApS, som driver Skovadministrationsselskabet Skovsøhus Natur ApS. Sidstnævnte overdrager sin egen hastigt voksende portefølje af gruppecertificeringer til Dansk Skovcertificering ApS. 

Skov - Natur - Landskab ApS: Skov - Natur - Landskab ApS ApS har oprettet en ny gruppe for PEFC-gruppecertificering. Med en praksisnær tilgang vil rådgivningsfirmaet stræbe efter at gøre certificering muligt for alle skovejere; uanset skovens størrelse og ejerens erfaring.

Nye medlemmer i foreningen

Sidst men ikke mindst er PEFC Danmark blevet to medlemmer rigere, og vi glæder os til at fortsætte foreningens gode fællesskab og forum for træentusiater; nu i selskab med DLH og keflico.

Foreningen er et dejligt forum. Martin Bohmann Nielsen, indkøber for DLH, om foreningen PEFC Danmark

DLH: Grossistvirksomheden forhandler primært træbaserede pladeprodukter, og de er med hhv. forhandlersalg og industrisalg en af de største lagerførende grossister af træbaserede produkter i Danmark. 

Keflico: Keflico forsyner den træforbrugende industri samt de danske tømmerhandlere og byggemarkeder med træbaserede produkter. Siden 1953 har de serviceret og rådgivet professionelle aktører inden for træbaserede produkter og løsninger.

PEFC-certificering af virksomheder

Med en PEFC-sporbarhedscertificering får du en uafhængig verifikation af, at dine skovbaserede produkter stammer fra bæredygtigt forvaltede skove, og at forarbejdningen af træet lever op til certificeringens krav gennem alle led i træets værdikæde. Det bidrager til en bæredygtig fremtid samtidig med, at det kan bruges i din markedsføring. 

Læs mere om PEFC’s sporbarhedscertificering HER.

PEFC-certificering af skove

PEFC er et redskab, som sikrer, at du som skoveejer kan dokumentere, at din skov drives efter anerkendte principper for bæredygtig skovdrift, hvor sociale, miljømæssige og økonomiske krav afbalanceres. PEFC-certificeringen giver dig desuden en fordel på markedet.

Læs mere om PEFC’s skovcertificering HER.Tilmeld nyhedsbrev

Din e-mail adresse