Södra Danmark indtræder som nyt medlem af PEFC Danmark!

Hos Södra Danmark er bæredygtighed en grundpræmis for deres virke. De er derfor glade for at kunne støtte PEFC Danmarks indsats med et medlemskab.

Södra Danmark indtræder som nyt medlem af PEFC Danmark!

13. maj 2022 PEFC Danmark

Af Ida Juul Schiøtz, kommunikationsmedarbejder hos PEFC Danmark

Hos Södra Danmark er træ i højsædet. Dets alsidige muligheder for anvendelse bliver nørdet og de miljømæssige gevinster hyldet. Södra Danmark er derfor bevidste om at passe på skovene verden over, så vi fortsat kan nyde godt af træ i fremtiden.  

”Det er en vigtig del af Södras vision og mission at arbejde med bæredygtigt skovbrug. Eftersom vi afsætter store mængder træ til det danske marked, falder det os naturligt at blive medlem af PEFC Danmark og dermed støtte op om et bæredygtigt skovbrug i Danmark,” fortæller Rasmus Vadmand der er skov- og landskabsingeniør samt certificeringsansvarlig hos Södra Danmark. 

Det var på PEFC Danmarks ordinære generalforsamling i april, at han blev opmærksom på muligheden for at støtte tæt op om PEFC-certificeringssystemet. Derfra var der kort fra idé til handling, og PEFC Danmark er nu glade for at kunne byde Södra velkommen som medlem af foreningen.

En garanti for gennemsigtighed

Copenhagen Village © Södra Danmark

Ifølge Södras Code of Conduct har hele selskabet, herunder Södra Danmark, pligt til at sikre, at der kun handles med træ, der er ansvarligt håndteret gennem hele værdikæden. Det indebærer en række krav om hensyntagen til bl.a. biodiversitet, menneskerettigheder og juridisk retskaffenhed. Pålidelige træcertificeringsordninger gør hertil Södra Danmarks arbejde en del lettere, fortæller Rasmus Vadmand: 

” Vi sætter stor pris på PEFC-standarden! Ved at vi køber varen som PEFC-certificeret, så er der allerede taget hånd om vores Code of Conduct-krav. Certificeringen sikrer nemlig, at alle varer handles under de samme overordnet betingelser, så vi trygt kan handle videre med varen. ”

Konstruktionstræ © Södra Danmark

Sker det, at enten medarbejdere eller leverandører har komplekse spørgsmål til træets værdikæde, har virksomheden haft glæde af den styrkede kontakt til PEFC Danmark.

”Vi bruger især PEFC Danmark til spørgsmål og henvendelser i vores daglige arbejde. Vi er glade for dialogen og samarbejdet mellem Södra og PEFC Danmark, hvor I altid står klar med konstruktiv feedback, når vi henvender os,” fortæller Rasmus Vadmand.

Glæden ved relationen er gensidigt, og vi i PEFC Danmark ser frem til at styrke samarbejdet med foreningens nyeste medlem!

Nysgerrig på Södra Danmark?

Södra Danmark, der er et datterselskab af svenske Södra, har handlet med trælast siden 1927. Den danske afdeling, også kendt som Södra Wood, er opdelt i fire teams, der specialiserer sig i hver sin gren af træindustrien.

Flis © Södra Danmark

  • Konstruktionstræ og trykimprægneret leverer træ til trælasterne
  • Interiør specialiserer sig i massive gulve, lister og saunatræ til trælasterne
  • Projekt arbejder med salg af hårdttræ, tagbrædder samt profilbrædder og facadebeklædninger
  • Bio leverer træpiller, flis og spån til grossister, varmeværker og trælaster

Alle Södra Danmarks sælgere er uddannet indenfor branchen og har minimum 10 års erfaring i handel med træ, så man er I kompetente hænder. Virksomheden leverer til skandinaviske tømmerhandlere, møbelindustrien og andre træforbrugende industrier.


Støt PEFC Danmark med et medlemskab

PEFC Danmark er en medlemsstyret, selvejende og uafhængig juridisk forening. De ejer det danske PEFC-certificeringssystem for bæredygtig skovdrift og står for udvikling, administration og vedligeholdelse af det.

Organisationer, virksomheder og andre interessenter med interesser knyttet til driften af de danske skove kan blive ordinær medlem af PEFC Danmark. Offentlige myndigheder kan ikke optages som medlemmer, men kan få observatørstatus.

Kontakt PEFC Danmark for mere information om medlemskab.


Bliv sporbarhedscertificeret

Med en PEFC-sporbarhedscertificering får du en uafhængig verifikation af, at dine skovbaserede produkter stammer fra bæredygtigt forvaltede skove, og at forarbejdningen af træet lever op til certificeringens krav gennem alle led i træets værdikæde. Det bidrager til en bæredygtig fremtid samtidig med, at det kan bruges i din markedsføring.

Læs mere om PEFC’s sporbarhedscertificering HER.


Tilmeld nyhedsbrev

Din e-mail adresse