PEFC-certificeret kvalitetstræ fra Kjellerup A/S pryder det nye Limfjordshuset Struer

Det nye Limfjordshuset Struer vil blive et lokalt samlingspunkt for vandsport og friluftsliv, og med en PEFC-certificeret facadebeklædning fra Kjellerup A/S peger projektet ind i en større udvikling, hvor certificeret træ fremhæves som et bæredygtigt byggemateriale.

PEFC-certificeret kvalitetstræ fra Kjellerup A/S pryder det nye Limfjordshuset Struer

22. marts 2022 Virksomheder

Af Ida Juul Schiøtz, kommunikationsmedarbejder hos PEFC Danmark

Det nye Limfjordshuset Struer vil blive et lokalt samlingspunkt for vandsport og friluftsliv, og med en PEFC-certificeret facadebeklædning fra Kjellerup A/S peger projektet ind i en større udvikling, hvor certificeret træ fremhæves som et bæredygtigt byggemateriale.

Limfjordshuset Struer ©Kjellerup A/SDet nye Limfjordshuset Struer stod færdigt primo 2022, og i tråd med projektets glæde ved naturen er husets facade smukt prydet med finsk, PEFC-certificeret kvalitetsgran.

Limfjordshuset Struer ligger naturskønt ned til fjorden, og det var Struer Kajakklub og Struer Roklub, der tog initiativ til at ombygge klubbernes daværende klubhus til Limfjordshuset Struer; et lokalt samlingspunkt for natur og vandsport, herunder særligt roning og kajaksejlads.

”Vi har fået bygget et hus, som nu ligger i første række ned til stranden, og derfor vil vi selvfølgelig gerne tage hensyn til vores omgivelser,” fortæller daværende formand for Struer Kajakklub, Lisbeth Schönemann-Paul. Hensynet til natur og miljø fremgår bl.a. af tagets solceller og af facaden, som er beklædt med PEFC-certificeret træ, så både lokalnaturen og de finske skove fortsat kan trives.

Limfjordshuset Struer ©Kjellerup A/S

Facadebeklædningen, som Kjellerup A/S har leveret til Limfjordshuset Struer, er et miljøbevidst alternativ til tryk- og superkritisk imprægneret træ, fortæller Bo Louring, salgschef hos Kjellerup A/S. 

”Vi har ikke noget gift i vores træ, og vi har ingen imprægneringsproces, som koster CO2 og strøm. Vi har kun forarbejdning og maling af vores brædder,” forklarer han.

Handlen foregik gennem XL-Byg Tømmergaarden Struer A/S. ”Vi har altid en tømmerhandel som mellemled,” forklarer Bo Louring, og uddyber: ”Men vi taler selvfølgelig også med deres kunder, så vi er også ude at snakke med arkitekterne og håndværkerne.”

Bæredygtigt træ i højsædet

Projekt Limfjordshuset Struers vision om at værne om natur og miljø peger direkte ind i Kjellerup A/S’ grønne dna. 

“Hvorfor vælge komposit, metaller, cementbaserede eller imprægnerede produkter, der bruger ufatteligt meget energi i fremstillingsprocessen og ofte kommer langvejs fra, når man kan vælge den bæredygtige, rene og naturlige finske gran,” spørger Bo Louring retorisk, og tilføjer: “For øvrigt er de miljøbelastende produkter såsom cementbaserede og kompositprodukter ofte tunge og energikrævende at transportere rundt til byggepladserne.” Kjellerup A/S sætter derfor en ære i at arbejde med træ.

Men skal træ vedblive at være det bæredygtige valg, er det vigtigt, at træet produceres ansvarligt, og at der tages miljømæssige, sociale og økonomiske hensyn - bl.a. ift. genplantning, biodiversitet og uddannelse af medarbejdere.  

Kjellerup A/S er derfor glade for at kunne tilbyde produkter i bæredygtigt, PEFC-certificeret træ.

”Det er da det mindste, man kan gøre,” fortæller Bo Louring om Kjellerup A/S’ forhold til træcertificering. Han uddyber: ”Ja, at være med til at bevare skoven og sørge for, at de mennesker, der er og arbejder omkring skoven, bliver behandlet godt. Og at man tager vare om dyrelivet.” 

Fremtidens foretrukne byggemateriale

©Kjellerup A/S

På grund af træets miljø- og klimamæssige fordele oplever Kjellerup A/S en stigende interesse for træ som byggemateriale hos både forbrugerne, butikskæderne og medierne.

”Det bliver træets katalysator, at man kan prale af, at man ikke belaster klimaet,” vurderer Bo Louring. ”Det betyder, at der fremover kommer flere byggematerialer i træ.”

Hos PEFC Danmark er man begejstret for, at flere og flere vælger at bygge i træ.

”Træ er et godt materiale i forhold til de mange klimaproblemer, vi har i dag. Når vi bruger det rigtigt og substituerer mursten eller beton med certificeret træ, får vi en CO2 besparelse og dermed et grønnere byggeri. ” fortæller Peter Bæk, generalsekretær for PEFC Danmark.

Også Kjellerup A/S ser lyst på byggebranchens udvikling mod de mere miljøvenlige løsninger, som certificeret træ kan tilbyde, fortæller Bo Louring. ”De næste generationer skal jo gerne have de samme muligheder som de foregående.”

Mere om Kjellerup A/S

Kjellerup A/S leverer færdigmalet facadebeklædning i høj kvalitet. Træet importeres fra Finland og behandles med to lag maling. 

Derudover forhandler virksomheden også Yakisugu-brændte brædder, StoneWood og unikke vægdekorationer af træpaneler, som går under navnet Wooden Wall Design.

Kjellerup A/S er lagerførende og har hurtige leveringstider. Sortimentet er bredt, og der tilbydes fleksible, kundetilpassede løsninger inden for andre profiler og farver end dem, der er på lager.

PEFC-certificering af virksomheder

Med en PEFC-sporbarhedscertificering får du en uafhængig verifikation af, at dine skovbaserede produkter stammer fra bæredygtigt forvaltede skove, og at forarbejdningen af træet lever op til certificeringens krav gennem alle led i træets værdikæde. Det bidrager til en bæredygtig fremtid samtidig med, at det kan bruges i din markedsføring.

Læs mere om PEFC’s sporbarhedscertificering HER.
Tilmeld nyhedsbrev

Din e-mail adresse