Glædelig jul fra PEFC Danmark!

2019 var året for PEFCs 20 års jubilæum, verdens første PEFC certificerede typehus, endnu en standardrevision, vores nye hjemmeside og meget, meget mere.

Glædelig jul fra PEFC Danmark!

20. december 2019 PEFC Danmark

2019 var året for PEFCs 20 års jubilæum, verdens første PEFC certificerede typehus, endnu en standardrevision, vores nye hjemmeside og meget, meget mere.

20 års jubilæum

I 1999 blev PEFC Danmark etableret med det formål at udvikle et system for bæredygtigt skovbrug. Siden da er PEFC i Danmark vokset til at omfatte ca. 275.000 ha skov og ca. 200 skovejere, samt flere hundrede virksomheder i følgeindustrien. Globalt er PEFC i dag verdens største skovcertificeringssystem for bæredygtigt skovbrug og tæt på at runde 50 nationale medlemmer og mere end 300 millioner hektar er på verdensplan PEFC-certificeret. Det gør PEFC til det største skovcertificeringssystem i verden, og det gælder også i Norden og i Danmark. 

Årets projekter

Året har bl.a. budt på færdiggørelsen af verdens første PEFC projektcertificerede typehus, som stod færdigt i Grenaa i slut-november. Det var Jakobsen Huse som stod bag byggeriet, og PEFC projektcertificeringen var endnu et led i deres forsøg på at skabe en mere bæredygtig bolig. 

Derudover påbegyndte vi i september måned revisionen af det danske PEFC system for bæredygtigt skovbrug. De to arbejdsgrupper af interessenter arbejder med at få revideret skovstandarden inden udgangen af 2020 - så arbejdet forsætter i det nye år. 

Vi er glade for den nye hjemmeside og det mere overskuelige design. Vi håber at I følger med.  

Velkommen til nye virksomheder

Her ved årsskiftet er det dejligt at se tilbage på de nye medlemmer og certifikatholdere, som vi har fået i årets løb. I dag er alle de store trælaster i Danmark certificerede hos PEFC, og de er næsten alle medlemmer af PEFC Danmark. 

I løbet af 2. halvår af 2019 har vi udvidet vores certificerede skovareal med omkring 20.000 hektar i Danmark. Efterhånden er ca. 40 % af de danske skove nu PEFC certificerede, så der er stadig plads til endnu flere skove og skovejere i vores system. Vi har desuden sagt velkommen til en række nye virksomheder, der alle er blevet certificeret:

- Aller Tryk A/S
- C. T. Group ApS
- DuraCert ApS
- Green Team Europe A/S
- Haderup Skovservice A/S
- HC Profiler ApS
- PETER-HOLMBERG

- Randbøl Savværk ApS
- Saga Wood ApS
- Sjakk A/S
- SJS Pellets A/S
- Skovsøhus Natur ApS
- Troldtekt A/S
- Verdo Trading A/S

Mange tak for i år!

Vi er meget taknemlige overfor vores medlemskreds, som repræsenterer en lang række virksomheder og foreninger med interesse for bæredygtigt skovbrug. Samt de mange skovejere og virksomheder, som har valgt at lade sig certificere efter PEFC systemet. 

På vegne af PEFC Danmark vil vi gerne sige tak for et godt år, og ønske en god jul og et godt nytår. 

Foto: PEFC Germany

Seneste nyt

4. oktober 2019

Standardrevision 2019: Godt fra start!

PEFC Danmark

24. september 2019

PEFC med på audit hos Sjakk

Virksomheder

Tilmeld nyhedsbrev

Din e-mail adresse