PEFC Fotokonkurrence: Vinderne er fundet!

I mere end to måneder har tilmeldingen til den danske PEFC Fotokonkurrence været åben, og nu er vi nået slutningen af dette forløb. Nu kan vi med glæde afsløre de tre vinderbilleder. 

PEFC Fotokonkurrence: Vinderne er fundet!

19. juni 2020 PEFC Danmark

I mere end to måneder har tilmeldingen til den danske PEFC Fotokonkurrence været åben, og nu er vi nået slutningen af dette forløb. Vores dommerpanel har udvalgt de billeder, som fordeler sig på de tre øverste placeringer. Derfor kan vi nu  med glæde offentliggøre de tre vinderbilleder i den danske fotokonkurrence.

Først og fremmest vil vi i PEFC Danmark gerne takke alle, som har indsendt deres flotte billeder af den danske natur. Det har været en fornøjelse at være vidne til de smukke og idylliske øjeblikke, som I har fanget gennem jeres linser. Men da det er en konkurrence, er der selvfølgelig også vindere og præmier. Og ikke nok med at de vinder nogle flotte præmier, deltager de tre vinderbilleder automatisk i den internationale PEFC Fotokonkurrence, hvor ca. 13.000 kr. venter på vinderen.

De vindende bidrag er udvalgt af et dommerpanel bestående af Palle Thomsen, Adm. direktør Danske byggecentre, Morten Thorøe, Sekretariatsleder i PEFC Danmark, samt sidste års vinder af den danske fotokonkurrence, Louise Sofia Weir. 

Førstepladsen 

Vi kan med glæde annoncere at vinderen af dette års vinder af PEFC Danmarks Fotokonkurrence er Lisa Westring med billedet "Golden Magic". 

"Billedet er taget under en solnedgang i Skablund Skov, hvor jeg egentlig var ude for at fotografere de smukke skygger fra træerne. Det var 'pitch black' da rådyret pludselig springer ud. Så uden rigtig at kunne se hvad den pludselige bevægelse var, så skød jeg billedet uden at tænke," forklarer fotografen Lisa Westing om det smukke, men tilfældige billede. 

Vores tre medlemmer af dommerpanelet er meget enige om, hvorfor fotografiet er så vellykket. 

"Elsker dette naturlige billede som bare aldrig kan være opstillet. Fyldt med lysets gyldne magi og noget så naturligt og skovagtigt som dådyrret. Skovenens faste følgesvend over hele verden," forklarer sidste års vinder Louise Sofia Weir. 

Og Palle Thomsen, bestyrelsesformand for PEFC Danmark, fortsætter: " Rådyret, der er fotograferet i sin naturlige habitat uden at ænse fotografen, er sjældent og smukt." 

Som den endelige vinder har Lisa Westing vundet et gavekort på 2000 kr. til Photocare, som forhåbentlig vil hjælpe til, at hun i fremtiden kan skyde flere fantastiske billeder. 

Andenpladsen 

I år er det Henning Adamsen om indtager 2. pladsen, og han vinder dermed 2 billetter til Camp Adventures Skovtårn, som er tegnet af EFFEKT Arkitekterne. Skovtårnet er et arkitektonisk mesterværk, og er endvidere lavet af PEFC certificeret træ og står i en PEFC certificeret skov - kan det blive meget bedre? 

© Sunset af Henning Andersen

Billedet som bliver dette års 2. plads, kalder fotografen selv "Sunset", og forestiller hans datter fodre hestene på en aften, hvor solen var ved at gå ned. På daværende tidspunkt boede de på landet lige op ad en fin skov og et af højde punkterne var at fodre hestene.

"Samspillet mellem skov, menneske og dyr giver en helt speciel romantisk fortælling om skovens betydning for sjælen," forklarer Palle Thomsen.

"Fotografiet formår virkelig at drage beskueren. Whats not to like - børn, dyr og en flot natur. Man kan næsten hører fluerne summe!" afslutter Morten Thorøe, sekretariatsleder i PEFC Danmark. 

Tredjepladsen

Sidst men ikke mindst skal vinderen af et flot skærebræt i egetræ fra Wild Wood findes. Træet stammer fra Frijsenborg Skove og er skåret på Herskind Savværk, som begge er PEFC certificeret.

Tredjepladsen indtages af Henrik Sørensen med billedet "Solstråler bag træet", hvilket på bedste vis beskriver billedet, som er taget på en tåget efterårsdag ved Moesgaard. Det viser, hvordan solens første stråler på flotteste vis brydes af træet. 

"Dette ‘simple’ og underskønne billede fortæller en historie helt for sig selv. Det bløde lys, de mange godmorgen hilsner disse træer har fået af solen og givet til solen. Moder af alt liv her på jorden. Fuglene der har siddet på dens grene og sunget så smukt, magien i det strålende og blide lys som ‘kysser’ træet godmorgen. Kontrasten imellem den menneske skabte mark bagved og det vilde, som træerne er." På denne måde beskriver Louise Sofia Weir på smukkeste vis Henrik Sørensens fotografi. 

Til sidst vil vi i PEFC Danmark gerne takke alle deltagere og vores jury, og derudover ønske vinderne tillykke endnu en gang. Tilmeld nyhedsbrev

Din e-mail adresse