Copenhagen Fashion Summit 2020: ny form, nyt indhold, men det samme formål!

Med fokus på at skabe en modeindustri med større bæreevne inviterer CFS hvert år branchens visionære, forskere, politikere, designere, journalister og mange flere for at tage del i dialogen. Og i år er ingen undtagelse – dog er formatet anderledes.

Copenhagen Fashion Summit 2020: ny form, nyt indhold, men det samme formål!

24. september 2020 PEFC Danmark

Modeindustrien er fortsat en af de helt store syndere i CO2 regnskabet på verdensplan, men som et stort net der producerer mange drivhusgasser, vil små ændringer gøre en stor forskel på CO2-kontoen. Det kræver dog handling nu! Copenhagen Fashion Summit (CFS) er dedikeret til at skabe en mere bæredygtig og ansvarlig modeindustri, og deres agenda er at skabe et forum, hvor erfaringer, viden og ideer kan deles på tværs af branchens forgreninger og landegrænserne.

Folkene bag Copenhagen Fashion Summit mener selv at ændringer i modeindustrien, kan ændre alt. Bliver dette ansvar taget seriøst kan vi komme de etiske, miljømæssige og sociale problematikker, som der findes i denne industri, til livs.

"[...] for at lære, hvordan vi kan forene vores stræben efter øjeblikkelig overlevelse med vores ønske om at skabe en langtidsholdbar industri." Arrangørerne bag CFS

I forsøget på at opnå dette inviterer CFS hvert år branchens visionære, forskere, politikere, designere, journalister og mange flere for at tage del i dialogen. Og i år er ingen undtagelse – dog er formatet anderledes. CFS 2020 bliver nemlig helt speciel, for som alle andre, har arrangørerne været nødsaget til at ændre i messens form og koncept – det har skabt CFS+. På grund af COVID-19 og de usikkerheder, som medfølger, bliver dette års Copenhagen Fashion Summit afholdt online, men det ændrer hverken på kvalitet eller formålet med messen.

Copenhagen Fashion Summit skriver selv følgende på deres hjemmeside:

”CFS+ vil samle industriens ledere og mangfoldige stemmer fra hele verden og sammen med en ny digital opsætning vil CFS+ skabe en fuldstændig ny tilgang til historiefortælling, som vil fortælle succeshistorierne, hvor mode og bæredygtighed går hånd i hånd, og introducere lytterne til de mennesker og perspektiver, som i øjeblikket styrer modeindustrien fremad.”

”Det er tid til at nulstille” 

CFS håber på at indføre og opbygge en ny modeindustri efter et nyt begreb/princip, som de kalder ”redesigning value” (redesign værdi). COVID-19 har bevist os alle, at vi kan skabe store forandringer i vores hverdag – store forandringer, som også er nødvendige hvis vi ønsker at lave klimaforbedrende løsninger, som også er langtidsholdbare.

H.K.H. Kronprinsessen besøgte PEFC's stand på Copenhagen Fashion Summit 2019.

”Der vil kun være et grønt udfald ved denne krise, hvis vi udnytter muligheden, som coronakrisen har givet os, for at lære, hvordan vi kan forene vores stræben efter øjeblikkelig overlevelse med vores ønske om at skabe en langtidsholdbar industri. En industri som tager højde for det miljømæssige, sociale og økonomiske bæredygtighedskoncept.”

Sådan forklarer CFS deres forhåbninger til udfaldet af dette års messe, som ligger i skyggen af Coronakrisen.

Læs mere på: https://www.copenhagenfashionsummit.com/

Hvorfor er det vigtigt for PEFC? 

Vidste du, at det tager 10.000 liter vand til at producere et par jeans? Det skyldes at bomuld kræver store mængder af vand og pesticider i deres produktion. Desværre er det ikke en bedre historie med syntetiske fibre; ca. 70% af modeindustriens samlede klimatryk skyldes produktionen af syntetiske fibre.

Det er her PEFC kommer ind i billedet. Træbaserede fibre kræver op til 60 gange mindre vand end bomuld, og udleder 13 gange mindre kulstof end polyester (UNECE). Træfibre kan skabe stof med de samme egenskaber som det stof vi kender, men det er af genanvendelige og nedbrydelige materialer.

Dog er der et stort MEN; hvis vi ønsker at benytte træ i modeindustrien, skal vi sikre os at træfibrene stammer fra certificerede skove, hvis fremtid er sikret på grund af krav om genplantning og beskyttelse.

Her kommer PEFC ind i billedet.

Forest for Fashion Initiative

’Forest for Fahsion Initiviate’ er et samarbejde mellem PEFC, UNECE og FAO, som skal sikre forbindelsen mellem materialer fra bæredygtigt forvaltede skove med modeindustrien. Dette samarbejde er essentielt for at sikre at træfibrene, som vil blive benyttet i modeindustrien, stammer fra bæredygtigt forvaltede skove. Med træ fra certificerede skove bekæmpes skovrydning, og sikrer derved at skovene også står til de fremtidige generationer.

Så mulighederne findes, og ved hjælp af arrangementer som Copenhagen Fashion Summit kan vi i fællesskab skabe en kollektiv agenda for fremtidens ageren i modeindustrien.

Læs mere om PEFC Internationals kampagne 'Forest for Fashion Initiative' her. 

Tilmeld nyhedsbrev

Din e-mail adresse