Best Use of Certified Timber 2019 - vinderen er fundet!

Vinderen er nu fundet. Den 6. december annoncerede en jury udvalgt af World Architecture Festival (WAF) vinderen af prisen "Best Use of Certified Timber", som er uddelt med støtte fra PEFC.

Best Use of Certified Timber 2019 - vinderen er fundet!

29. december 2019 PEFC International

Vinderen er nu fundet. Den 6. december annoncerede en jury udvalgt af World Architecture Festival (WAF) vinderen af prisen "Best Use of Certified Timber", som er uddelt med støtte fra PEFC.

Med støtte fra PEFC, anerkender World Architecture Festival (WAF) med prisen projektgrupper, som har benyttet certificeret træ som et innovativt, oplysende eller artistisk element. 

Til en galla middag, som skulle afrunde dette års World Architecture Festival (WAF), annoncerede juryen vinderen af prisen "Best Use of Certified Timber. Det var arkitektgrupperne iredale pedersen hook og Advanced Timber Concepts som ifølge juryen på bedste vis havde benyttet certificeret træ i deres bygning Pingelly Recreation and Cultural Centre (PRACC). 

"Vi er henrykte over at modtage denne pris, som anerkender brugen af bæredygtigt forvaltet træ som et hovedelement i en bygning der ligger i hjertet af Pingelly," fortalte Patrick Beale fra Advanced Timber Concepts.  

Pingelly Recreation and Cultural Centre (PRACC)

Bygningen, som nu kan flotte sig med titlen 'Best Use of Certified Timber', er bygget i den lille by Pignelly i delstaten Western Australia. Formålet med bygningen er at skabe et mødested for den lokale befolkning, hvor der var plads til udfoldelse og udvikling af individer og venskaber, og hvor lokalområdets urbefolkning også føler sig velkommen. PRACC er et multi-funktionelt hobby- og  kulturcenter, som bl.a. indeholder en sportshal, event zoner, barer, fælleskøkken, medborgerhus og en bowls-bane. Alle disse muligheder er fordelt i de fire pavilloner, som forenet af en lang veranda, skaber bygningen. 

"Det er altid interessant at se hvordan arkitekter og bygningsdesignere bruger certificeret træ til at skabe spektakulære bygninger hvor mennesker kan bo, arbejde eller udvikle sig," sagde Ben Gunneberg, CEO i PEFC International. 

"Bygningerne er beviser til dem som fremskaffer træet fra certificerede skove over hele verden, hvad der kan skabes med det vidunderlige råmateriale, som de leverer."

I kategorien ’Best Use of Certified Timber’ er det et krav at bygningsværkerne anvender certificeret træ som et af deres primære materialer, og i denne bygning er det ikke svært af overse træets funktion i byggeriet. Arkitekterne har brugt træ som gulv og beklædning på næsten alle overflader, hvilket skaber en varm følelse og et byggeri, som falder i med dets omgivelser. 

PRACC er den største bygning i træ siden Anden Verdenskrig og den største folkelige bygning i træ siden 1920. 

'Best Use of Certified Timber' - 2019

39 projekter fra 18 forskellige lande blev i løbet af året tilmeldt. Tidligere på året offentliggjorde WAF de 11 finalister indenfor kategorien. Alle 11 finalister er alle stående eksempler på spektakulær arkitektur, og de er beviser på de muligheder træ tilbyder indenfor konstruktion, design og æstetik. 

Med støtte fra PEFC, anerkender World Architecture Festival (WAF) med denne pris projektgrupper, som har benyttet certificeret træ som et innovativt, oplysende eller artistisk element. Sammen håber vi på at kunne fremme væksten af træ som det bæredygtige element i arkitektur ved at vise mulighederne og sætte nye standarder for bæredygtighed. 

World Architecture Festival

World Architecture Festival (WAF) er verdens største arkitektur festival og er en globalt kendt begivenhed, dedikeret til at fejre, dele og inspirere spektakulær arkitektur. 

Den 12. World Architecture Festival finder sted i Amsterdam den 4.-6. december 2019.
Efter at de 10 udtagne finalister præsenterer deres bygninger for juryen udråbes vinderen ved en gallamiddag om aftenen den 6. december.

For mere information besøg: www.worldarchitecturefestival.com

Foto Credits: World Architecture Festival, Peter Bennetts

Seneste nyt

12. december 2019

Vinderen af '2019 PEFC Årets Fotograf' er fundet!

PEFC International

27. november 2019

Best Use of Certified Timer: Én uge tilbage!

PEFC International

16. august 2019

Dansk finaleplads ved WAF2019

Nyheder Alle

Tilmeld nyhedsbrev

Din e-mail adresse