Best Use of Certified Timer: Én uge tilbage!

Om én uge afsløres dette års vinder af WAF-prisen for "Best Use of Certified Timber", og i år kan denne titel gå til et dansk byggeri. Den 4. december drager det danske arkitekthold EFFEKT Arkitekterne til Amsterdam for at præsentere deres 'Skovtårn' som finalist i kategorien.

Best Use of Certified Timer: Én uge tilbage!

27. november 2019 PEFC International

Om én uge afsløres dette års vinder af WAF-prisen for "Best Use of Certified Timber", og i år kan denne titel gå til et dansk byggeri i særklasse. Den 4. december drager det danske arkitekthold EFFEKT Arkitekterne til Amsterdam for at præsentere deres 'Skovtårn' som finalist i kategorien.

Med støtte fra PEFC, anerkender World Architecture Festival (WAF) med denne pris projektgrupper, som har benyttet certificeret træ som et innovativt, oplysende eller artistisk element. Sammen håber vi på at kunne fremme væksten af træ som det bæredygtige element i arkitektur ved at vise mulighederne og sætte nye standarder for bæredygtighed. 

39 projekter fra 18 forskellige lande blev i løbet af året tilmeldt. Tidligere på året offentliggjorde WAF de 11 finalister indenfor kategorien. Alle 11 finalister er alle stående eksempler på spektakulær arkitektur, og de er beviser på de muligheder træ tilbyder indenfor konstruktion, design og æstetik. 

"De 11 finalebygninger beviser endnu en gang at certificeret træ er mere end bare et byggemateriale. Træets særlige egenskaber og særpræg giver enhver bygning et helt specielt udtryk," sagde Ben Gunneberg, direktør i PEFC International. 

Gunneberg selv får æren af at præsentere dette års vinder af kategorien i Amsterdam i næste uge. 

Camp Adventures Skovtårn

Foto: Rasmus Hjortshøj

Det er Camp Adventure Development som er bygherren bag det særprægede og verdensomtalte Skovtårn, som er tegnet og designet af EFFEKT Arkitekterne. De er ligesom os meget stolte af denne anerkendelse. 

"Nomineringen til shortlisten til WAF’s ’Best Use of Certified Timber’ ser vi som et cadeau til det store arbejde vi gør med at skabe unikke oplevelser i naturen. Camp Adventure Skovtårnet har fået massiv omtale i nationale og internationale medier. Vi ser det som et bevis på, at når man tænker visionært og skaber nye måder at bruge skovene på rekreativt og oplevelsesmæssigt vækker det interesse fra mange." - Kasper Larsen, Camp Adventure

World Architecture Festival

World Architecture Festival (WAF) er verdens største arkitektur festival og er en globalt kendt begivenhed, dedikeret til at fejre, dele og inspirere spektakulær arkitektur. 

Den 12. World Architecture Festival finder sted i Amsterdam den 4.-6. december 2019.
Efter at de 10 udtagne finalister præsenterer deres bygninger for juryen udråbes vinderen ved en gallamiddag om aftenen den 6. december.

For mere information besøg: www.worldarchitecturefestival.com

Foto: Rasmus Hjortshøj, ALA Achitects, iredale pedersen hook + Advanced Timber Concepts Studio, Rogers Stirk Harbour + Partners, Architecture Workshop, Earthworld Architects cc, EFFEKT, Stanton Williams, GG-loop, LAAB, Anna Noguera + Javier Fernandez, Integrated Design Associates, Tzannes Architecture, Tzannes ArchitectureSeneste nyt

5. november 2019

Building Green 2019: Tak for denne gang!

PEFC Danmark

16. august 2019

Dansk finaleplads ved WAF2019

Nyheder Alle

Tilmeld nyhedsbrev

Din e-mail adresse