XL-BYG vælger medlemsskab af PEFC Danmark

Byggecenterkæden XL-BYG har øget sit fokus på salg af bæredygtige byggematerialer markant de senere år. Som et vigtigt led i denne udvikling har XL-BYG kædekontoret valgt at blive medlem af PEFC Danmark.

XL-BYG vælger medlemsskab af PEFC Danmark

Virksomheder

De senere år har byggebranchen generelt øget sit fokus på bæredygtighed, herunder særligt på dokumentation af træ. Det har derfor være naturligt for mange byggecentre at implementere PEFC sporbarhedssystemet for at kunne dokumentere bæredygtigt træ til byggebranchen. XL-BYG kædens engagement og fokus på vigtigheden af at beskytte verdens skove sikrer Danmark endnu en vigtig ambassadør for bæredygtigt træ og PEFC.

Hovedparten af XL-BYG kædens 107 forretninger er leveringsdygtige i certificerede byggematerialer. Fra 1. januar 2020 vil alt træ, som importeres gennem kædens egen importafdeling, desuden være certificeret og dermed stamme fra bæredygtige skovbrug. XL-BYG kæden har endvidere indført sit eget miljømærke, ”Et grønnere valg”, som har til formål at guide forbrugerne til at træffe miljørigtige valg, når de handler i kædens forretninger. Medlemskabet af bl.a. PEFC Danmark understøtter den igangværende proces.

Forbrugerne er generelt blevet mere bevidste om bæredygtigedsmærker, og at XL-BYG forretninger har viden om PEFC er en vigtig rådgivning i det daglige arbejde.

- PEFC har i 20 år sat fokus på vigtigheden af at beskytte verdens skove, og vi ved, at byggevarebranchen og XL-BYG har en lang tradition for at handle PEFC-certificeret træ i blandt andet de nordiske lande. At XL-BYG vælger et medlemskab af PEFC Danmark betyder således, at bidraget til denne udvikling forstærkes yderligere fremadrettet, og vi er glade for en stærk ambassadør på det danske marked, fortæller Morten Thorøe, Sekretariatsleder i PEFC Danmark.

Direktør i XL-BYG Thorbjørn Sejer Jensen, XL-BYG a.m.b.a., er enig i vigtigheden i, at branchen aktivt skal arbejde med bæredygtighed:

Thorbjørn Sejer Jensen, Direktør i XL-BYG

- Byggeriet er én af de store ressourceforbrugere, og som leverandør af byggematerialer har vi et stort ansvar for at bidrage til at gøre branchen bæredygtig. I XL-BYG kan vi gøre det ved at sikre, at bl.a. de træbaserede byggematerialer, vi sælger, er bæredygtige. Derfor har vi valgt at blive medlem af PEFC Danmark.

 Thorbjørn Sejer Jensen fortsætter:

- XL-BYG Kædekontorets medlemskab af PEFC Danmark giver os flere fordele, herunder adgang til gratis undervisning af vores medarbejdere om mærkningsordningen, så de kan vejlede XL-BYG forretningernes medarbejdere i fordelene ved indkøb og salg af træ fra bæredygtige skovbrug. Men vi får også adgang til den nyeste viden og cases indenfor bæredygtig skovdrift samt indflydelse på mærkningsstandarden via stemmeret på generalforsamlingen, påpeger Thorbjørn Sejer Jensen.

For mere information kontakt:

Hasse Krebs, Kvalitetskonsulent & Certificeret rådgiver i bæredygtighed hos XL-BYG a.m.b.a.
Mail: hkr@xl-byg.dk eller telefon +45 87 45 41 51.  

Tilbage til listen

Tilmeld nyhedsbrev

Din e-mail adresse