Nye internationale krav til sporbarhed, logobrug og auditortræning er vedtaget og træder i kraft

Hele tre nye standarder er vedtaget af PEFC International’s Generalforsamling. Standarderne er et led i styrkelsen af PEFCs bæredygtighedsstandard og skal være med til at sikre en bedre beskytte af klodens skove. Standarderne gælder for sporbarhedscertificering, logobrug og overensstemmelses vurdering. De trådte i kraft d. 14. februar 2020 og har en overgangsperiode på 18 måneder.

Nye internationale krav til sporbarhed, logobrug og auditortræning er vedtaget og træder i kraft

21. februar 2020 PEFC International

Hele tre nye standarder er vedtaget af PEFC International’s Generalforsamling. Standarderne er et led i styrkelsen af PEFCs bæredygtighedsstandard og skal være med til at sikre en bedre beskytte af klodens skove. De tre nye standarder gælder for sporbarhedscertificering, logobrug og overensstemmelses vurdering. Standarderne trådte i kraft d. 14. februar 2020 og har en overgangsperiode på 18 måneder.

Udvikling af definitionen af kontroversielle kilder

De største ændringer er lavet vedrørende sporbarhedsstandarden. Det er især udbygningen af definitionen af kontroversielle kilder, som er ændret. 

Sporbarhedsstandarden indeholder de krav som en virksomhed skal overholde for at opnå et PEFC-certifikat, og her er der også inkluderet krav til at udgå såkaldte ”kontroversielle kilder” i certificerede produkter.  

Læs mere her.

Ny standard for logobrug – og en ny logotekst: ”100% PEFC Origin” 

”100% PEFC Origin”: For produkter som kun indeholde materiale fra PEFC-certificerede skove.

Den nye standard for logobrug, som erstatter PEFC Logo Usage Rules, forstærker brugen PEFC logoet over hele verden, mens det bliver nemmere for forbrugere at forstå hvad PEFC Logoet står for. Derfor har Generalforsamlingen valgt at introducerer en ny logotekst: ”100% PEFC Origin”. For at kunne opnå denne logotekst må produkterne kun indeholde materiale fra PEFC-certificerede skove, som har været fysisk adskilt fra træ som ikke er certificeret.

For at sikre overensstemmelse med den nye standard bliver det et krav at virksomhederne bruger vores PEFC Label Generator.

Ændringer i akkreditering af auditortræningsprogrammer

Den nye standard med nye krav til certificeringsvirksomhederne, som udfører sporbarhedsaudits, medfører forandringer i træningsforløbet. De er relevante for akkreditering- og certificeringsvirksomheder.

Den grundlæggende forskel fra tidligere er at PEFC International fra den 14. februar 2020 skal forhåndsgodkende træningen af auditører, som ellers er godkendt af akkrediteringsvirksomhederne. Tidligere var det akkrediteringsvirksomhederne, som skulle sikre at træningen er i overensstemmelse med PEFC-kravene. Nu bliver alle auditorer som deltager i træningsforløb, som ikke er formelt godkendt, i fremtiden ikke berettiget til at udføre audits, som senere fører til PEFC anerkendte certifikater.  

Nu vil PEFC Sekretariatet videreudvikle den allerede eksisterende træningstilgang for certificering- og akkrediteringsvirksomheder. Yderligere vil PEFC Sekretariatet begynde den indledende udvikling af kravene til godkendelse af træningsprogrammer, så de er tilpasset den nye standard (PEFC ST 2003:2020.)

 

Tilmeld nyhedsbrev

Din e-mail adresse