HURRA! – snart er 300.000 hektar skov i Danmark PEFC certificeret

Snart runder vi et flot hjørne i PEFC Danmark. 300.000 hektar skov er snart PEFC certificeret og det gør PEFC til den suverænt største skovcertificeringsordning i Danmark.

HURRA! – snart er 300.000 hektar skov i Danmark PEFC certificeret

20. februar 2020 Skovbrug

Snart runder vi et flot hjørne i PEFC Danmark. 300.000 hektar skovbrug er snart PEFC certificeret og det gør PEFC til den suverænt største skovcertificeringsordning i Danmark.

På det seneste har vi i PEFC oplevet en eksplosiv stigning i mængden af skovcertifikater, og det skyldes især at efterspørgslen på certificeret træ hos virksomheder, forbrugere og offentlige instanser er steget. Efterspørgslen kommer som reaktion på at der er et øget fokus på ansvarlighed i forhold til lovlighed, klima og miljø. I PEFC håber vi på at denne udvikling forsætter.

Antal PEFC-certificerede hektar skov i Danmark

Grafen viser udviklingen af størrelsen på det PEFC-certificerede skovareal over de seneste år. Den eksplosive stigning ses tydeligt. Det betyder at vi i december 2019 havde 292.795 ha PEFC certificeret skov i Danmark.

De danske skove har mange forskellige funktioner og opfylder mange samfundsmæssige behov. Skovene leverer blandet andet træ til industrien og energiforsyningen, indeholder store naturværdier og tilbyder oplevelser til befolkningen. Det danske skovareal dækker omkring 621.000 ha opgjort efter FAO’s internationale definition af skov, hvilket udgøre godt 14,4% af landets samlede areal. 

300 millioner hektar PEFC-certificeret skov på verdensplan

PEFC verdenskortet er blevet meget grønt, og fylder godt i det grønne regnskab. Med over 325 mio. hektar certificeret skov er PEFC dermed, uden sammenligning, verdens største skovcertificeringssystem. Hele to-tredjedele af de certificerede skove i verden er certificeret af PEFC.

Den flotte titel betyder at PEFC i dag er en global spiller på et stadig større marked for bæredygtigt træ. PEFC har altid lagt vægt på at et skovcertificeringssystemet skal give mulighed for alle skovejere, hvilket betyder, at PEFC i dag både består af mange store skovejere, men også af mange små skovejere, som har valgt, at bliver certificeret under en gruppeordning. En PEFC-certificering, lille eller stor, er medvirkede til at Danmark også i fremtiden, vil kunne bruge skovens ressourcer.

Grøn skov til hele verden

De første nationale PEFC-systemer blev anerkendt omkring år 2000 og omfattede Finland, Norge, Tyskland, Sverige og Østrig. På mindre end 20 år er PEFC blevet udbredt i mere end 40 lande, og senest er Kina, som er en af verdens mest skovrige nation, blevet en del af PEFC familien. Et internationalt anerkendt skovcertificeringssystem, betyder at danske virksomheder kan eksportere til hele verden, og at forbrugerne over alt i verden har et let genkendeligt miljø-mærke at orientere sig efter. 

Visionen for PEFC er ansvarlig forvaltningen af skovene, til gavn for de mennesker og dyr som lever af skovene. Med omkring 3.950 mio. hektarskov i verden, er der plads til meget mere PEFC-certificeret skov.  

Seneste nyt

17. januar 2020

Lad træ slå rod i byggeindustrien

PEFC Danmark

15. januar 2020

Ny guide: PEFC Sporbarhedscertificering

Virksomheder

For yderligere information eller interesse kontakt Peter Bæk, Generalsekretær i PEFC Danmark, på tlf. +45 40 46 20 50 eller e-mail info@pefc.dk.

Tilmeld nyhedsbrev

Din e-mail adresse