Juletræsskov i midtbyen

For Finland er 2017 helt speciel og i december kunne hele Finland fejre 100 årsdagen for deres uafhængighed.

Juletræsskov i midtbyen

20. december 2017 Nyheder Alle

For Finland er 2017 helt speciel og i december kunne hele Finland fejre 100 årsdagen for deres uafhængighed. 

juletræ finland

PEFC's historie går tilbage til 1999, hvor Finland var et af de lande, som gik forrest i at sætte en bæredygtig dagsorden og etablerede PEFC. Finland har nordens største skovareal, som er PEFC-certificeret, og har i mange år haft en tradition for at forvandle nationalemusset i Helsinki til en eventyrskov, til stor glæde og morskab for børn, som har været med til at pynte de 60 træer, som kommer fra bæredygtige PEFC-certificerede skove.

”Husk dine nærmeste og send julehilsen til hele verden” er temaet, som næsten 1000 frivillige har været med give liv. Det er børn fra skoler og børnehaven, men også andre lokale kræfter har været med til at frembringe en magisk julestemning midt i Helsinki. Alt sammen selvfølgelig i en bæredygtig ånd, både i forhold til økologi og genbrugsmuligheder i julepyntet.

pefc finland

Julen i eventyrskoven er børnenes fest, og fortryllelsen med lys og lyd giver en magisk stemning i juletræsskoven. I skoven kan de besøgende fordybe sig i julehistorier og selvom julen er en fælles fest, har det også stærke individuel betydning, hvilket forfattere fra forskellige lande interviewer de besøgende om. Det handler om at finde julestemningen i mennesker med forskellige baggrunde, for at høre deres juleoplevelser, traditioner og julens betydning for dem.

Skulle du komme forbi Helsinki, så er juletræsskoven åben til 6. januar 2018.

En hilsen fra vores finske kollegaer, hvor ”Vastuullisesti metsästä meille kaikille” henviser til den ansvarlighed som de bæredygtige skove er forvaltet under, og at det på mange måder er en gave til os.

 

Seneste nyt

18. oktober 2017

Nyt ansigt hos PEFC Danmark

Nyheder Alle

24. september 2017

Det grønne trin hos WOOD STEP

Nyheder Alle

30. august 2017

Grakom nyt medlem af PEFC Danmark

Nyheder Alle

Tilmeld nyhedsbrev

Din e-mail adresse