Grakom nyt medlem af PEFC Danmark

Brancheforeningen for Kommunikation, Design & Medieproduktion, er nyt medlem af PEFC, og vil med et medlemskab være med til at udvikle PEFC Danmark.

Grakom nyt medlem af PEFC Danmark

30. august 2017 Nyheder Alle

Brancheforeningen for Kommunikation, Design & Medieproduktion, er nyt medlem af PEFC, og vil med et medlemskab være med til at udvikle PEFC Danmark.

Forest shot 3

Et medlemskab af PEFC Danmark giver stemmeret ved den årlige generalforsamling, men giver også virksomhederne og brancheforeninger mulighed for tæt at følge og påvirke PEFC Danmarks arbejde.

- Vi er glade for Grakoms medlemskab, og ser en stor mulighed for at samarbejde om at videreudvikle PEFC. Grakom har i mange år arbejdet med en bæredygtig dagsorden for deres medlemmer. Jeg har stor respekt for en branche, som sætter en høj standard for bæredygtighed, fortæller Morten Thorøe, Sekretariatsleder PEFC Danmark.

Det globale marked trækker

En PEFC-certificering giver virksomheder mulighed for strategisk styring af råmateriale til produktion, og kunderne får en garanti for bæredygtigt træ. Det giver nye markedsmuligheder på det globale marked og styrker de certificerede virksomheder i den globale konkurrence.
Med over 300 mio. hektar certificeret skov på verdensplan og tusinder af sporbarhedscertificerede virksomheder er der store muligheder for den grafiske branche for at købe PEFC-certificerede råvarer til produktionen.

Grakom altid et skridt foran

Brancheforeningen Grakom har fra starten været med til, at præge udviklingen og har engageret sig i arbejdet for, at fremme en bæredygtig dagsorden. Den høje standard for rådgivning har givet Grakoms medlemmer mulighed for, at søge rådgivning og teknisk assistance under certificeringsprocessen i brancheforeningen. En gruppecertificering har været central i Grakoms arbejde, og vil i fremtiden blive styrket med en PEFC-gruppecertificering.

- PEFC systemet er af høj international kvalitet, og et transparent system, hvor vi som medlemmer af PEFC Danmark kan være med til, at fremme udviklingen for mere bæredygtigt skovbrug. Vi ser frem til et samarbejde, og til at være med til at fremme et globalt, troværdigt og anerkendt certificeringssystem, som vores medlemmer vil opleve som både af høj kvalitet, smidigt og omkostningseffektivt, fortæller Carsten Bøg, Afdelingschef Miljø- og konsulentafdelingen, Grakom.

PEFC systemet er baseret på internationale standarder, og bygger på en ”bottom up” tilgang, hvor interessenter skal kunne genkende sig selv i beslutningsprocessen, og derfor er der er ingen opdeling af interessenterne. Et medlemskab af PEFC giver Grakom mulighed for at øge indflydelse på PEFC Danmarks aktiviteter, og udviklingen af PEFC Danmark.

PEFC er et system som løbende har udviklet sig, men som altid har formået at sørge for at både små skovejer og mindre virksomheder har mulighed for, at tænke bæredygtigt indkøb af træ. I dag er PEFC’s sporbarhedssystem en vigtig del af virksomhedernes arbejde med at sikre sporbarheden af deres råvarer.  Virksomhederne kan både vælge mellem en individuel certificering eller en gruppecertificering, hvor virksomheder med en omsætning på under 62 millioner kroner og under 50 fuldtidsansatte har mulighed for at opnår en sporbarhedscertificering.

Om Grakom - Grakom - Brancheforeningen for Kommunikation, Design & Medieproduktion:

Grakom er samlingspunkt for virksomheder og foreninger, der beskæftiger sig med alle former for kommunikation. Samlingspunktet er Grakom - Brancheforeningen for Kommunikation, Design & Medieproduktion.

For mere information om Grakom se: www.grakom.dk


Seneste nyt

16. august 2017

PEFC Week tilmeld dig nu!

Nyheder Alle

Tilmeld nyhedsbrev

Din e-mail adresse