Verninge Savværk slår et slag for bæredygtigt træ - lokalt og globalt

Ved Tommerup på Fyn, ligger Verninge Savværk, som i dag er blevet leverandør af bæredygtigt træ. Med savværket i centrum er virksomheden blevet en del af verdens største skovcertificeringssystem.

Verninge Savværk slår et slag for bæredygtigt træ - lokalt og globalt

14. februar 2018 Skovbrug

Ved Tommerup på Fyn, ligger Verninge Savværk, som i dag er blevet leverandør af bæredygtigt træ. Med savværket i centrum er virksomheden blevet en del af verdens største skovcertificeringssystem.

Udviklingen går mod mere bæredygtigt træ, og lokalt forgår der en kæmpe indsats, som Verninge Savværk er en del af, med deres nye PEFC-certificering.
PEFC er en non-profit forening, som arbejder med at beskytte verdens skove, både lokalt og globalt. Siden 1999 har PEFC givet skovejere, små som store, mulighed for at dokumentere at skovene udvikles og drives bæredygtigt. Tæt på 100 % af de bæredygtige certificerede skove er i dag PEFC-certificeret.

Fra en enkel motorsav til et bæredygtighedscertifikat

Verninge Savværk er grundlagt i 1980. Det eneste der skulle til dengang, var en motorsav, et sæt sikkerhedsstøj, en klemmetang, et fældejern og en combi-dunk til benzin og kædeolie. I dag skal der mere end lidt udstyr til, for at udvikle virksomheden. En PEFC-certificering gør Verninge Savværk stærk på levering af bæredygtigt træ, og der handles både lokalt og bæredygtigt.

En PEFC-certificering betyder at Verninge Savværk kan spore og dokumentere, hvor træet kommer fra, og også at de skovejere, som sælger træet kan dokumentere deres bæredygtighed.

Verninge Savværk har været igennem et forløb, hvor virksomhedens procedurer og retningslinjer er blevet gennemgået og kontrolleret af en uafhængighed aktør, for at sikrer virksomheden lever op til alle krav for levering af bæredygtigt træ til marked.

Bæredygtig forsyningsled til danskerne

De danske forbrugere efterspørger miljømærker, som fx PEFC, og selvom Verninge Savværk altid har handlet bæredygtigt, kan man nu med et sporbarhedscertifikat sikre et vigtig led i værdikæde.

- Vi har altid haft fokus på at handle lokalt, og bruge de ressourcer, som vi har tilgængelig i vores nærmiljø. Som bindeled mellem de danske skovejere og byggecentrene, har det været vigtig for os at kunne dokumentere vores bæredygtighed. Med en PEFC-certificering kan vores kunder sælge bæredygtigt træ til forbrugerne, fortæller Søren H. Larsen, Salgschef hos Verninge Savværk

Bæredygtigt træ fra skove, som er beskyttes under PEFC-systemet, giver forbrugerne en garanti for at skovene forvaltes med respekt for dyr- og planteliv, men også for de mennesker, som lever af skovens ressourcer.

- PEFC har rødderne i de små familieskovbrug, hvilket betyder at næsten 200 mindre skovejere i Danmark kan forsyne Verninge Savværk med bæredygtigt træ. Det betyder meget at arbejdet med at drive skovene bæredygtigt, også bliver sikret i næste led ved savværket. Vi ved at virksomheder, som Verninge Savværk, kan se værdien i at dokumentere bæredygtigheden og gerne vil bidrag til en bæredygtig udvikling, fortæller Morten Thorøe, Sekretariatsleder i PEFC Danmark

En af de store aftager af træ er byggebranchen. Det har en stor effekt, at byggecentrene kan levere bæredygtigt træ fra Verninge Savværk til DGNB-byggerier, offentlige kunder og større entreprenører, som kun køber bæredygtigt træ. Verninge Savværk vil i fremtiden stå som en stærk spiller på dette marked.

- Et certifikat på levering af bæredygtigt træ, er for os mere end dokumentation overfor vores kunder. Vi vil være medspillere og skaber opmærksomhed på vigtigheden af at beskytte vores skove, både lokalt på Fyn, men også på verdensplan. Med en PEFC-certificering har vi meldt os klar til at deltage aktivt i en mere bæredygtig udvikling for hele verden, fortæller Søren H. Larsen, Salgschef hos Verninge Savværk.

For yderlig information kontakt:

  • Sekretariatsleder i PEFC Danmark Morten Thorøe, mt@pefc.dk, Telefon: 60 60 56 49.

Mere information om PEFC Danmark se: www.pefc.dk

Mere information om Verninge Savværk: www.skovservice.dk

Kort om Verninge Savværk
Med næsten 40 år i branchen har Verninge Savværk rødderne godt planet i lokalområdet, og på det danske marked. Verninge Savværk, der er kendt af kunder i branchen som en ansvarlig og bæredygtig virksomhed, der har et stort lokalt engagement og fundament i lokalområdet, og som har de danske skove, som en meget tæt samarbejdspartner.

Kort om PEFC Danmark
PEFC (Programme for the endorsement of Forest Certification) er verdens største certificeringssystem for bæredygtigt skovbrug. Et godkendt og anerkendt miljø-mærke for bæredygtigt træ til forbrugerne. PEFC Danmark er en medlemsstyret, selvejende og uafhængig juridisk forening, der ejer samt står for udvikling, administration og vedligeholdelse af det danske PEFC certificeringssystem for bæredygtig skovdrift.
PEFC Danmark er medlem af PEFC International, og den danske PEFC-ordning er godkendt af PEFC international så skovejere og virksomheder certificeret i Danmark kan anvende PEFC-mærket.

Seneste nyt

14. februar 2018

PEFC afgiften for 2018

Nyheder Alle

26. januar 2018

PEFC bidrager til De 17 verdensmål

Nyheder Alle

17. januar 2018

Revision af den danske skovstandard

Nyheder Alle

Tilmeld nyhedsbrev

Din e-mail adresse