PEFC afgiften for 2018

PEFC Danmark har ændre procedure for opkrævning af afgiften. Siden PEFC Danmark blev etableret i 1999 har det være certificeringsvirksomhedernes ansvar at opkræve afgiften direkte hos virksomheder og skovejere.

PEFC afgiften for 2018

14. februar 2018 Nyheder Alle

PEFC Danmark har ændre procedure for opkrævning af afgiften.

Siden PEFC Danmark blev etableret i 1999 har det være certificeringsvirksomhedernes ansvar at opkræve afgiften direkte hos virksomheder og skovejere. PEFC Danmarks bestyrelse har på opfordring fra certificeringsvirksomhederne ændret procedure, således at PEFC Danmark opkræver afgiften direkte hos virksomheder, skovejerne og gruppeforvalter for skove.

PEFC Danmark ser frem til den direkte kontakt med virksomheder og skovejere, og håber det vil skabe bedre forståelse af opkrævningsproceduren.

Afgift 2018

Afgiftsniveauet har siden afgiften blev indført været fastholdt på sammen niveau. Afgiftsniveauet steg dog for første gang i 2014, hvor PEFC Danmark besluttede at regulere afgiftsniveauet med 5%. I de efterfølgende år er der sket en stigning i afgiftsniveauet på 2 %.

I 2018 vil der ske en stigning i afgiftsniveauet med 2%.

Det er fortsat bestyrelsen hensigt, at skovejere og virksomheder skal føle sig trygge og ikke frygte store afgiftsstigninger. Ideelt er det ønsket, at afgiftsniveauet skal falde på sigt, men desværre kan det endnu ikke lade sig gøre.

Se hvad du som skovejer eller virksomhed skal betale i afgift her.

 

Seneste nyt

26. januar 2018

PEFC bidrager til De 17 verdensmål

Nyheder Alle

17. januar 2018

Revision af den danske skovstandard

Nyheder Alle

Tilmeld nyhedsbrev

Din e-mail adresse