Skoven og bjergene er mit andet hjem

Skoven og bjergene er mit andet hjem - sådan siger Francisco Costa, der er en af vinderne ved sidste års fotokonkurrence.

Skoven og bjergene er mit andet hjem

9. januar 2019 Nyheder Alle

Skoven og bjergene er mit andet hjem - sådan siger Francisco Costa, der er en af vinderne ved sidste års fotokonkurrence.

I 2018 afholdt PEFC  den årlige fotokonkurrence ”Tæt på skoven - tæt på PEFC”, hvor vi bad fotografer og skovelskere fra hele verden om at vise os billeder af, hvad skovene betyder for dem. Vi modtog mere end 120.000 fantastiske billeder fra hele verden. 
Ud af alle de billeder, blev 12 udvalgt som vindere. Dem kan du se her

Alle de 12 vindende fotografer har delt deres baggrundshistorier omkring deres billeder med os, og i løbet af året vil vi fremvise vinderbillederne samt de dertil hørende historier. 

I Denne artikel tager fotografen Francisco Costa os til toppen af et bjerg i den portugisiske by Serra da Estrela, hvor fotoet 'Hora de ouro' (Golden Hour) viser sollys i midten af bjergene.

Hvordan har du det med at være i skovene, både professionelt og personligt?

Skoven og bjergene er som et andet hjem for mig. Når jeg har lidt fritid, tager jeg mit fotoudstyr og går på jagt efter det bedste billede på skovens stier. Det være sig ved solnedgang eller solopgang. Nogle gange går jeg i timevis for at komme ind i skoven eller venter i timevis for at fotografere den solopgang!

Hvordan inspirerede skoven dig til at tage dit vindende billede?

Jeg tog billedet en tåget morgen i Covao da Ametade i det centrale Portugal, hvor vi gik for at fotografere solopgangen. Vi tog hen til skråningen af Poço do Inferno (Solopgangen ved Helvedets hul), da vi kom til denne fantastiske udsigt. Vi var nødt til at få vores udstyr ud så hurtigt som muligt og fange det øjeblik, inden skydækket lukkede solen ude igen. Det kan være svært at stå så tidligt op og gå til toppen af bjerget, men når man går gennem skoven og kommer til steder som dette, er alt glemt!

Hvad synes du om det arbejde som organisationer som PEFC gør for at passe på verdens skove?

Skoven er min inspiration og det sted, hvor jeg har det godt! Desværre er jeg nødt til at tage længere væk fra mit hjem nu for at være i skoven, da en frygtelig brand satte ild til skoven tæt på mit hjem den 15. Oktober 2017. 

Men selvom det kræver nogle rejser, kan jeg stadig tage billeder og være i kontakt med naturen! Så jeg stoler på og tror på, at foreninger som PEFC kan hjælpe med at bevare og beskytte vores skove i fremtiden!

 

Relaterede nyheder
2018 Årets Fotograf - Vi har en vinder
Danske vinderbilleder

 

Om konkurrencen
Efter en succesfuld første fotokonkurrence ”Tæt på skoven - tæt på PEFC” i 2017 afholdt vi den igen i 2018. 
I fotokonkurrencen deltog i alt 16 lande, og der blev tilmeldt over 12.000 billeder, hvilket er endnu flere end i det første år!
Ud af de tusindvis af billeder, der viser jeres glæde ved at være i skoven, udvalgte vi 12 vinderbilleder, som vises i løbet af dette år. 

 

Seneste nyt

19. december 2018

Glædelig jul og godt nytår

Nyheder Alle

Tilmeld nyhedsbrev

Din e-mail adresse