En kassefuld bæredygtighed fra Montana

Det verdenskendte danske møbelbrand har haft miljø og bæredygtighed på radaren de seneste 25 år. Senest har virksomheden fået et PEFC-certifikat, som sikrer, at træet til de kendte kasser stammer fra bæredygtig skovdrift.

En kassefuld bæredygtighed fra Montana

7. november 2022 PEFC Danmark

Sandsynligheden for at du kender til Montanas farverige reolsystemer er stor. Meget stor. Den danske møbelproducent har været en spiller på markedet siden 1982 og har i tidens løb bredt sig til hele Europa.

En af grundene til Montanas succes er den store fleksibilitet, som gør det muligt at bruge produkterne i nye konstellationer. Det betyder også, at møblerne ofte går i arv gennem generationer eller bliver genbrugt i andre familier – faktisk er Montana det mest søgte møbelbrand på køb og salg-portaler som DBA.

For Steen Offersen, der er QESH Manager hos Montana, spiller møblernes holdbarhed og høje kvalitet en vigtig rolle for virksomhedens bestræbelser på at sætte en bæredygtig dagsorden.

”Bæredygtighed er også, når man kun lige bruger de ressourcer, der er behov for, til at fremstille et produkt, og at man så vidt muligt gør produktet genanvendeligt på den ene eller den anden måde”, siger han, og fortsætter ”Vores møbler er langtidsholdbare, fordi produktets design gør det muligt at redefinere funktionen ved at tilføje eller reducere komponenter. Derudover har vi nærmest ubegrænset mulighed for at levere dele til ældre reoler, og skulle en kunde på et tidspunkt blive træt af reolens farve, kan vi henvise til en industrilakerer, der kan matche de nye, aktuelle Montana-farver – det bidrager alt sammen til bæredygtigheden”.

Grønt regnskab i 25 år

At have fokus på produkternes bæredygtighed er ikke noget nyt for møbelproducenten, som ser de enkelte virksomheder som den vigtigste driver for at skabe en mere bæredygtig verden. Det er hele 25 år siden, Montana indførte et såkaldt ”grønt regnskab” som resultat af et samarbejdsprojekt med Miljøstyrelsen.

”Vi arbejder på en bæredygtighedsstrategi, hvor et af målene er CO2-neutralitet, og vi går højt op i miljøcertificeringer: Dansk Indeklima Mærkning, EU-Ecolabel og nu også PEFC, som sikrer, at det træ, vi bruger, er bæredygtigt fremstillet. Alle vores MDF-produkter – som udgør vores kerneprodukt og står for langt størstedelen af vores salg - er bygget af PEFC-certificerede materialer”, forklarer Steen Offersen.

Selvom PEFC-certificeringen er et vigtigt skridt på rejsen, er Montana ikke færdig med at optimere på bæredygtighedsfronten. De seneste par år har virksomheden været i gang med at afsøge markedet for at finde en bedre afsætning af restprodukterne, der i dag for størstedelens vedkommende sendes til forbrænding.

”Vi er åbne overfor nye idéer eller samarbejder, der kan forbedre denne del af produktets miljømæssige aftryk”, slutter Offersen.

Om Montana

Det familieejede Montana Furniture har siden 1982 leveret personlig opbevaring til familier på tværs af generationer. Det danske high-end møbelbrand blev etableret af Peter J. Lassen, som også skabte det modulære Montana System. I dag er virksomheden ledet af Peters søn, Joakim Lassen, der er femte generation i møbelfamilien og oldebarn af fabrikant Fritz Hansen.

Hvorfor blive PEFC-certificeret?

At blive PEFC-certificeret handler om at dokumentere bæredygtigt træ i værdikæden - til forbrugerne i sidste ende. PEFC's sporbarhedscertificering er et frivilligt værktøj, som virksomheder kan bruge som en garanti for deres engagement i den grønne omstilling.

Læs alle de andre grunde her


Tilmeld nyhedsbrev

Din e-mail adresse