Build in Wood: International vidensdeling om træbyggeri samler branchen

PEFC Danmark deltager i år på Build in Wood - stedet som samler branche om vores fælles passion for træ.

Build in Wood: International vidensdeling om træbyggeri samler branchen

2. maj 2019 Nyheder Alle

PEFC Danmark deltager i år på Build in Wood - stedet som samler branche om vores fælles passion for træ. Build in Wood sætter dagsordnen, og vi ser frem til at bidrage til en konference med spændende taler og gode muligheder for at netværke. Det er stadig muligt at tilmelde sig konferncen!

Kort om Build in Wood 2019

  • Build in Wood afvikles i Docken, Færgehavnsvej 35, 2150 Nordhavn, den 22.-23. maj 2019
  • Se programmet her
  • Læs mere her.
  • Tilmelding kan ske her

Stadig i tvivl om du skal deltage? Så læs meget mere i nedenstående pressemeddelse fra Build in Wood:

International vidensdeling om træbyggeri samler branchen

Tidens store fokus på byggematerialers ressourceforbrug og klimabelastning har de seneste år øget interessen for brugen af træ som byggemateriale. Den 22. og 23. maj samles byggebranchen til konferencen Build in Wood i København for at dele den mest aktuelle viden om byggeriets megatrend.

Det er anden gang, at Build in Wood åbner dørene til Docken i Nordhavnskvarteret i København og byder byggebranchen indenfor til en konference om træbyggeri. Sidste års debut blev godt modtaget, og igen i år er der stor interesse for trækonferencen, der præsenterer et program med markante profiler fra ind- og udland og over 17 udstillere med træprodukter og -løsninger.

Træbyggeri fletter sig ind i den politiske dagsorden

Foruden en bred vifte af hands-on-indlæg indeholder programmet en paneldebat om potentialet for mere træbyggeri, hvor blandt andre Ida Auken, medlem af Folketinget for Radikale Venstre, og Søren Egge Rasmussen, medlem af Folketinget for Enhedslisten, byder ind med deres perspektiver på træbyggeri.
Københavns stadsarkitekt Camilla van Deurs gæster også trækonferencen for at tale om, hvordan Københavns Kommune kan bidrage til at fremme byggeri i træ som en del af den grønne omstilling.

- Som Københavns stadsarkitekt er jeg meget interesseret i at se mulighederne i at fremme mere bæredygtighed inden for byggebranchen. København har et ambitiøst mål om at være CO2-neutral inden 2025, og en af hovedudfordringerne ligger inden for det byggede miljø. Byggeri i træ kan være et værktøj til at nå denne målsætning, siger Camilla van Deurs.

konf Danske bygherrer interesseret i træbyggeri

Der er ingen tvivl om at træbyggeri vinder frem for tiden, og danske bygherrer kigger nu også i retningen af træet som byggemateriale. På Build in Wood sætter nogle af dem fokus på konkrete cases med træ som materiale.

Boligselskabet Sjælland har for eksempel igangsat et Bolig-Træ koncept i samarbejde med Adserballe & Knudsen, hvor de har flere hundrede almene træboliger på vej til Sjælland, der bliver bygget i CLT (cross laminated timber). Det kan deltagerne på Build in Wood blive klogere på, når Per Bro, byggechef hos Boligselskabet Sjælland, og David Probst, byggeleder hos Adserballe & Knudsen, fortæller om projektet.
En anden case, der kommer i fokus, er investerings- og holdingselskabet KIRKBYs nye 3-etagers kontortilbygning, der er bygget udelukkende af træ og med bæredygtighed som nøgleord. Christian Nørgaard, Senior Manager hos KIRKBI, der har været med i alle faser fra idé til udførsel, deler på konferencen ud af sin viden ud fra et planlægnings-, udførelses- og brugerperspektiv.

- Jeg oplever både en stor interesse for træ som byggemateriale, men også en modvilje mod faktisk at gøre det. Der er en tydelig interesse fra arkitekter og ingeniører til at bruge træ som byggemateriale og nysgerrighed blandt entreprenører. I mellemtiden fra klientsiden synes der at være en tilbageholdenhed. På Build in Wood 2019 vil jeg fortælle om vores erfaringer fra faktisk at bygge med træ med fokus på fordele og ulemper, siger Christian Nørgaard.


Internationale træeksperter gæster København

Foruden centrale frontløbere fra anerkendte trænationer som Østrig, Norge, Finland og Sverige får konferencen også besøg af internationale keynotes som canadiske Eric Karsh, stifter af det prisvindende konsulentfirma EQUILIBRIUM, der er specialiseret i træbyggeri. Eric Karsh har designet hundredvis af træbygninger og vil tale om de nyeste træteknologier med udgangspunkt i egne projekter i bl.a. Canada, USA, Frankrig og Brasilien.

- Træ er det eneste store vedvarende byggemateriale, og det eneste materiale, der har evnen til at opbevare CO2. Gennem global teknologi og designinnovationer er træ de sidste par årtier blevet et højteknologisk materiale med samme status som andre store byggematerialer, forklarer Eric Karsh.

Tilmeld nyhedsbrev

Din e-mail adresse