PEFC Webinar: Textile Exchange om menneskeskabte cellulosefibre af træ

PEFC Webinar: Textile Exchange om menneskeskabte cellulosefibre af træ

PEFC International

Med støtte fra PEFC International afholder Textile Exchange et webinar, som skal lære os alle, hvordan bæredygtig skovdrift og ansvarligt indkøb af menneskeskabte cellulosefibre (Manmade cellulosic fibres, MMCF) kan bidrage til omstillingen af modeindustrien.

Det er gratis for dig at deltage, og du kan lære, hvilken rolle PEFC-certificering spiller i fremstillingen af cellulosefibre, som senere kan blive til tekstiler. Derudover vil webinaret også lære dig, hvordan PEFC-certificeringen hjælper modeindustrien med at skabe en mere bæredygtig industri. 

Webinaret foregår online d. 20. januar kl. 16, og er gratis at deltage i. Tilmeld dig nu!

Webinaret er til dig, som enten interesserer dig for omstillingen af tøjindustrien, MMCF-fibre eller er interesseret i PEFC’s rolle i produktionen af cellulosefibre.

Fashion change, Forests stay

PEFC International har i 2020 lanceret en ny kampagne, ”Fashion change, Forests stay”. PEFC ønsker at hjælpe i alle de sammenhænge, hvor bæredygtigt træ kan anvendes, og i netop tøjindustrien kan fibre fra træ benyttes.

Naturlige og genanvendelige fibre fra skovens træer har et stort potentiale i omstillingen af modeindustrien. Nutidens fremstilling af tøj har store konsekvenser for biodiversiteten, bidrager til store mængder af CO2 og bruger en masse vand. Det har fået producenterne til at åbne øjnene for alternativer – og her er skovene en del af løsningen. Træfibre kan skabe stof med de samme egenskaber som det stof, vi kender, men det er af genanvendelige og nedbrydelige materialer. Dog er der et stort MEN: Hvis vi ønsker at benytte træ i modeindustrien, skal vi sikre os, at træfibrene stammer fra certificerede skove, hvis fremtid er sikret på grund af krav om genplantning og beskyttelse.

Læs mere om Fashion change, Forests stay her.


Tilmeld nyhedsbrev

Din e-mail adresse