Nu bliver halvdelen af Danmarks træspær PEFC-certificeret

Palsgaard Spær, der er Danmarks absolut største spærproducent, er som den første spærfabrik i Danmark blevet PEFC-certificeret, og kan nu sætte et PEFC-logo på virksomhedens produkter.

Nu bliver halvdelen af Danmarks træspær PEFC-certificeret

26. juni 2018 Nyheder Alle

Palsgaard Spær, der er Danmarks absolut største spærproducent, er som den første spærfabrik i Danmark blevet PEFC-certificeret, og kan nu sætte et PEFC-logo på virksomhedens produkter

TSM med ryggen til 002

Palsgaards Spærs beslutning om at blive PEFC-certificeret handler om langt mere end interne procedurer for indkøb. Det er for os et aktivt valg om at støtte op om arbejdet med at sikre en bæredygtig drift af verdens skove. At tage et ansvar både som medarbejder og leder, fortæller Tobias Smith, Divisionsdirektør for Palsgaard Spær.

PEFC certifikatet har været længe undervejs, og hele organisationen og samarbejdspartnere har været med til at løfte opgaven. For en PEFC-certificering er for Palsgaard Spær mere end et certifikat på chefens kontor. Hele virksomheden bakker op, og forstår hvorfor det er vigtigt at arbejde med sporbarhed af træet.
En bæredygtig fremtidssikring Palsgaard Spær er en lokal forankret virksomhed, som tager både et miljømæssigt og socialt ansvar, og hvor certificering har været en naturlig del af virksomhedens udvikling. Nu er næste skridt taget med dokumentation af bæredygtigt træ. Hos Palsgaards Spær er træ den primære råvare og selv om virksomhedens certificering dikterer at minimum 70 % af virksomhedens træ skal kunne spores tilbage til PEFC certificerede skove, så består Palsgaard Spærs råvarelager nærmere af omkring 95 % PEFC-certificeret bæredygtigt træ, så grundlaget for certificering er så rigeligt opfyldt.

- Vi har altid indkøbt vores træ i Danmark og Norden. Så indkøb af PEFC-certificeret træ er ikke nyt for os, men vi ønsker også at vores kunder skal have glæde af vores bæredygtige valg og selv få muligheden for at gå den vej. Derfor kan vi nu sælge PEFC-certificerede produkter til vores kunder, hvor træet kan spores helt tilbage til den skov, det i sin tid blev fældet i, fortæller Tobias Smith, Divisionsdirektør Palsgaard Spær.

PEFC certificerede vægrammer, tagmoduler og spær Palsgaard Spærs produktprogram omfatter spær, posi joist, vægrammer og tagmoduler og hele produktprogrammet bliver PEFC-certificeret.

TSM med nyt lille træ 002

Markedet er ifølge Tobias klar til at efterspørge bæredygtige produkter, som fx til Svanemærket- og DGNB-byggerier. Palsgaard Spær har sat en ny standard for vigtigheden af at tage et miljømæssigt ansvar. Med en PEFC-certificering sætter virksomheden fokus på vigtigheden af at beskytte verdens skove.
- Vi har et tæt samarbejde med vores kunder og leverandører, og vi er enige om at tiden er inde til at kommunikere og markedsføre det vi længe har stået for – bæredygtige spær produceret i Danmark, udtaler Tobias Smith, divisionsdirektør Palsgaard Spær og fortsætter:

- Jeg mener desuden at kendskabet til bæredygtigt træ er højt på dagsordenen hos mange i byggebranchen. Som den største producent af spær i Danmark, skal vi gå forrest og viser vejen mod en fælles grønnere fremtid.

Bæredygtige ambitioner i branchen Palsgaard Spær har i årevis købt PEFC-certificeret træ til gavn for dyre- og planteliv, og de mange familieskovbrug, som er bærende i Nordens skovbrug. En PEFC-certificering kan give bygherrer ambitioner om endnu mere bæredygtighed. Palsgaard Spærs PEFC-certificering sender dermed stafetten videre i værdikæden og giver slutbrugerne et bæredygtigt produkt.

- Spær er et bærende element i et byggeri, men er også næsten altid usynligt i det færdige byggeri. Det har dog en enorm betydning at spær bygges i træ. Spær i træ er lageret med CO2 til gavn for klimaet. Træet i spærkonstruktioner står for en betydelig del af det træ, som bruges i et byggeri. Jeg er stolt over at byde Palsgaard Spær velkommen til PEFC Danmark, som den første danske PEFC-certificeret leverandør af bæredygtigt spær, fortæller Morten Thorøe, Sekretariatsleder PEFC Danmark.

Palsgaard Spær håber at inspirere andre virksomheder til at bakke op om miljøet og en bæredygtig fremtid til gavn for os alle.
- En fælles indsats om en mere bæredygtig verden, med virksomheder som Palsgaard Spær, og deres lange og tætte samarbejde med byggebranchen er med til at løfte ambitionsniveauet til gavn for vores klima og verdens skove, fortæller Morten Thorøe, Sekretariatsleder PEFC Danmark.

Læs mere om Palsgaard Spær på www.palsgaardspaer.dk og PEFC Danmark på www.pefc.dk

For yderlig information kontakt:
• Tobias Smith, Divisionsdirektør Palsgaard Spær, tsm@pasp.dk
• Sekretariatsleder i PEFC Danmark Morten Thorøe, mt@pefc.dk, Telefon: 60 60 56 49.

Seneste nyt

25. maj 2018

Fotokonkurrence

Nyheder Alle

14. maj 2018

EUTR - EU's tømmerforordning

Nyheder Alle

For yderligere information eller interesse kontakt Peter Bæk, Generalsekretær i PEFC Danmark, på tlf. +45 40 46 20 50 eller e-mail info@pefc.dk.

Tilmeld nyhedsbrev

Din e-mail adresse