De smukkeste skove ifølge PEFC’s Instagram-følgere

I PEFC Danmark er vi glade for skove. Vi har derfor bedt vores Instagram-følgere sende billeder af deres yndlingsskov. Her har vi blandt Pamhule Skov, Tørning Skov, Vejle Dyrehave, den lille Bøgebjergstop og Hamborgskoven.

De smukkeste skove ifølge PEFC’s Instagram-følgere

10. december 2023 PEFC Danmark

Skove kan, for mange, være en afslappende pause fra hverdagen. Med sin ro og smukke omgivelser giver det en følelse af at være lukket helt af for stress og jag. Vi har derfor bedt PEFC Danmarks Instagram-følgere om, at udpege deres yndlingsskov.

Første yndlingsskov(e) kommer fra Morten. Han har ikke bare én men to yndlingsskove. Den første er ”smukke Tørning skov” som Morten beskriver den. Tørning Skov eller Mølleparken, som den også kaldes, ved Tørning Mølle er egentlig en park, men kan snildt betegnes som en skov, med dens mange forskellige træer. Skoven er anlagt af en tidligere møller, og de fleste træer er plantet i starten af 1900-tallet.

Den anden af Mortens yndlingsskove er Pamhule skov, også i Haderslev. Pamhule skov er 355 hektar og dermed den største sammenhængende skov i området. Navnet ”Pamhule” refererer til ”skoven ved kløften i de kuperede bakker”. Oprindeligt var denne skov, en løvskov, og domineres den dag i dag stadig af løv, men man kan også finde både bøg, eg, ask og forskellige nåletræer. Det særlige, for Morten, ved denne skov, er at den har skovsøer. Skoven er ejet af Naturstyrelsen og er PEFC certificeret. Sidste af Mortens yndlingsskove er Vejle dyrehave, eller Dyrehaven i Nørreskoven. Her kan man se en masse vildt, da dyrehaven er levested for 50 dådyr og 10 sikahjorte. Dyrene er dog normalt ret sky, og man skal derfor tidligt op for at få øje på enten dådyr eller sikahjortene. Udover de mange dyr findes også store bøgetræer, og hvis man er til at se dyrehaven fra oven, kan man også klatre op i trækronerne i den nærtliggende klatrepark. En anden smuk skov, er udpeget af René, og er den lille skov Bøgebjergstop i Ebeltoft. På billedet ses udsigten fra skoven over til Molsbjerge, som René beskriver som bjergtagende.

”Det er et sted jeg er kommet meget som barn, et sted som jeg har kendt i 40 og dermed et sted med mange minder. Da jeg var barn, kunne man se ud over det meste af Ebletoft Vig, men nu er skoven blevet ”voksen”. Lige præcis denne skov er mit yndlingssted, fordi den har det bedste udsigt – også selvom skoven er blevet mindre” skriver Rene Petersen og sin yndlingsskov.

Sidste yndlingsskov kommer fra Marlene. Hun har taget billeder af Hamborgskoven på Lolland. Hamborgskoven er en skov, der byder på mange aktiviteter. I starten af skoven ligger der et middelaldercenter, og selve skoven byder på stendysser, moutainbikeruter og udsigt over Guldborgsund. Skoven er desuden PEFC certificeret.

”Jeg løber meget, og skoven er helt perfekt at løbe i. Jeg er glad for Hamborgskoven, da den ligger tæt på mit hjem, men også bare har en virkelig smuk udsigt. Der er også næsten altid nogle af skovens dyr at møde, og det synes jeg er så hyggeligt.”Tilmeld nyhedsbrev

Din e-mail adresse