20 års jubilæum

PEFC har 20 års jubilæum2019 er et meget specielt år for os i PEFC, da vi fejrer vores 20-års jubilæum.Før PEFC blev født, henvendte skovcertificeringerne sig primært til ejere af store skovarealer.

20 års jubilæum

14. februar 2019 Nyheder Alle

PEFC har 20 års jubilæum

2019 er et meget specielt år for os i PEFC, da vi fejrer vores 20-års jubilæum.

Før PEFC blev født, henvendte skovcertificeringerne sig primært til ejere af store skovarealer. Det betød at millioner af små-, familie- og statsskovsejere blev ekskluderet fra at kunne drive deres skove bæredygtigt, fordi de ikke  havde råd til en certificering. 

Det var tilbage i 1999 at europæiske småskovsejere stiftede et internationalt skovcertificeringssystem, der henvendte sig til dem med mindre skove. Det resulterede i at PEFC startede op den 30. juni 1999.

I 90’erne var det et alvorligt problem, at der ikke var et certificeringssystem, der henvendte sig til ejere af de små- og mindre skove”, udtaler Ben Gunneberg, CEO for PEFC international siden PEFC’s begyndelse i 1999. 

Ikke kun for de mange småskovsejere, der ikke kunne drage fordel af at drive deres skoe bæredygtigt, men for hele verden”, siger Ben yderligere. 

Hele 25% af verdens skove er familie- eller statsejede, og derfor er det vigtigt for os alle, at alle disse skove forvaltes på en bæredygtig måde. Ved at give disse mindre skovejere muligheden for at opnå en certificering, var PEFC med til at tage et stort skridt i den bæredygtige retning, og vi fortsætter med at arbejde hårdt for at sikre, at en PEFC-certificering fortsat er tilgængelig og relevant at opnå for skovejere over hele verden”, afslutter Ben Gunneberg. 

Et år med fejring af PEFC

v01_PEFC_20_Years_logo_ENG_Colour_CMYK.jpg

I løbet af de næste 18 måneder vil vi fejre alt det, vi har opnået siden 1999, hvor PEFC blev stiftet, og du kan blandt andet holde øje med vores hjemmeside, hvor vi i løbet af året vil vise dig billeder fra årenes løb og fortæller om vores største begivenheder og udfordringer, der har formet os til hvad vi er i dag, helt fra år 1999 og til i dag.

I november fejrer vi os selv, da alle PEFC medarbejdere verden over mødes i Tyskland, hvor en af de allerførste møder fandt sted. Her afholdes PEFC Forest Certification Week, og temaet vil være ”Certificering og bæredygtighed: fra niche til mainstream”. Her vil vi kortlægge hvor de næste 20 år skal føre os hen.  

Vil du være med til at fejre os?

1-2.png

Der vil være mange muligheder for alle at være med til at fejre os. 

På nettet kan du følge hashtag #20yearsofcaring for at se, hvad vi og alle vores medlemmer rundt om i verden gør. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev for alle de seneste nyheder og aktiviteter.

Hvis du er en PEFC-certificeret virksomhed, så kan du bruge vores specielle 20-års jubilæumslogo! Logoet er allerede tilgængeligt på Label Generator (og hvis du endnu ikke har adgang, kan du kontakte os på ns@pefc.dk, eller ringe på  (+45) 60 61 18 55.

Til sidst kan du også være med til at fejre PEFC’s arbejde for en bæredygtig fremtid ved at deltage i vores årlige fotokonkurrence, der starter den 21. marts. Her kan du oploade billeder på Instagram, der viser hvornår du er #TætPåSkoven. Du kan læse meget mere om fotokonkurrencen her.

Danmarks vinderbillede ved fotokonkurrencen 2018

Tilmeld nyhedsbrev

Din e-mail adresse